Home
Over ons
Fokkerij
Toekomstige talenten
Pony's
Nieuws
Referenties
Fotoalbum
Contact

Augustus 2017) Mireille en Valentino derde in finale Diamant van de Twenterand

Afgelopen weekend wist Mireille Bolscher met haar pony Valentino zich door twee overwinningen op de zaterdag te kwalificeren voor de allesbeslissende finale. Uitkomend in de klasse L2 ging Mireille de strijd aan tegen de andere 7 finalisten (van B t/m Z2) en ondanks wat foutjes wist de combinatie knap derde te worden. De jury beoordeelde de proef met 195 punten terwijl de combinatie een dag eerder 193 en 200 punten bij elkaar reed.

 

 

 

Augustus 2017) Monchou blijft in Nederland. Milky Way verkocht naar Amerika

Onze beide veulens zijn verkocht tijdens de KWPN online veulenveiling. Na een spannend verloop van de veiling zal Milky Way (v. Grandorado) na biedingen uit Nederland, Belgie en Amerika vertrekken naar de VS terwijl ons dressuurveulen Monchou (v. Glock's Toto) na biedingen uit Beglie , Nederland en Amerika in Nederland zal blijven. Binnenkort zullen de veulen worden afgeleverd aan hun nieuwe eigenaren, die wij uiteraard het allerbeste wensen met deze twee prachtige talenten.

 

 

 

Aug. 2017) Onze veulens Milky Way (v. Grandorado TN) en Monchou (v. Glock's Toto) geselecteerd voor KWPN Online veiling

 

Half augustus zijn we met onze beide veulens naar Ermelo geweest om ze daar aan de jury voor te stellen voor de KWPN online veiling en beide werden toegelaten.

 

Springveulen Milky Way (Grandorado TN x Voltaire)

Ben je zoek naar een interessante springtopper dan is wellicht ons veulen Milky Way wat voor u. Dit extra bewegende hengstveulen (v. Grandorado) komt uit een alom bekende merriestam (Zottie stam) waaruit al vele nationale en internationale springpaarden voort kwamen als ook meerdere internationale eventingpaarden. Achter Milky Way zitten maar liefst 5 prestatiemerries op rij. Zie ook moeder Rilottie. Met vader Grandorado TN en vijf generaties prestatiemerries in de moederlijn is het pedigree van Milky Way bijzonder interessant te noemen. Grandorado TN wordt met zijn uitstraling en talent gezien als één van de meest veelbelovende hengsten van dit moment. Grandorado sloot als driejarige het verrichtingsonderzoek af met 85,5 punten en zowel als vier- als als vijfjarige won hij, onder mede-eigenaar Willem Greve, de hengstencompetitie. Greve reed daarvoor ook al zijn moeder, elite-merrie Charmique, in het 1.40m en zijn vader, de KWPN-hengst Eldorado van de Zeshoek, Grand Prix. Milky Way’s moeder Rilotte is een dochter van de overbekende preferente hengst Voltaire. Zij bracht reeds twee 1.30 paarden en het CIC2* paard Dilottie van de Italiaan Antonio Rusticoni. En ook moeder Ilottie staat te boek als de moeder van twee internationale eventingpaarden. Grootmoeder Dottie (v.G.Ramiro Z) is tevens de grootmoeder van het 1.55m paard Brown Sugar (v.Chacco Blue) van Ibrahim Hani Bisaharat. Uit deze moederlijn, de bekende Zottie-stam komt ook de KWPN goedgekeurde hengst Amadeus (v.Guidam).

 

Dressuurveulen Monchou (Glock's Toto x Painted Black)

Wil je een aparte verschijning in de baan dan is deze Monchou er één om te bekijken. Want dressuurgefokte schimmels zijn schaars, zeker met zo’n pedigree!
Vader Glock’s Toto wordt gezien als één van de meest veelbelovende jonge sport- en fokhengsten van Nederland. De zoon van de legendarische Totilas, uit een moeder van Grand Prix-hengst Desperados (v.De Niro), won vorig jaar overtuigend de Pavo Cup voor vierjarigen met Marieke van der Putten. Afgelopen winter won hij volledig naar verwachting eveneens de hengstencompetitie klasse M.
Monchou’s moeder Zitina is een elite-dochter van Painted Black, de hengst die eerst onder Anky van Grunsven en later onder Morgan Barbançon veel successen boekte in de internationale dressuurring. Zitina liep een hele goede IBOP voor 80 punten waarbij haar draf en de souplesse werden beloond met een 8,5. Zie ook moeder Zitina. Uit deze moederlijn rijdt de Belgische Brecht D’Hoore twee internationale Lichte tour paarden, Atina (v.Jazz) en Edison (v.Johnson) net als de KWPN-hengst Highness, een zoon van Uniform, de hengst waar ook deze Monchou haar kleur vandaan heeft. 

 

De online veulenveiling zal plaatsvinden van zaterdag 19 augustus 10.00 uur tot maandag 21 augustus 19.00 uur. De veulens (pedigree en video) zijn te bekijken op: www.equinia.com of via KWPN.nl (online veulenveiling)

 

 

 

   

Hengstveulen Milky Way (Grandorado TN x Voltaire x Creool) uit onze ster, prestatiemerrie Rilottie

 

 

 

 

   

Merrieveulen Monchou (Glock's Toto x Painted Black x Cabochon) uit onze elitemerrie Zitina

 

 

 

 

22 juli 2017) Mireille kringkampioen klasse L2

Terwijl Floor Luttikhuis aan de start verscheen in de bixie rubriek ging Mireille Bolscher, dochter van Nicole en Herman van start op het kringkampioenschap dressuur in Lattrop. Terwijl de amazone met haar pony Pronkjewaails Valentino een week eerder in Haaksbergen ook al geen tegenstand dulde en beide proeven won pakte de combinatie ook dit keer de winst in beide proeven. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk wie zich kringkampioen klasse L2 mocht noemen. De combinatie, die de laatste uitstekend in vorm is mag zich dankzij deze goede prestatie gaan opmaken voor de regionale titelstrijd die dit jaar in Bentelo verreden zal gaan worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Mei 2017) Topdag voor Floor en haar pony Spotty tijdens bixie wedstrijd Denekamp

 Tijdens een bixiewedstrijd in Denekamp was Floor (6), dochter van Wout en Jacqueline goed op dreef. Met haar 'nieuwe' pony Spotty die we sinds februari in ons bezit hebben won ze  zowel beide proeven dressuur (klasse AA) als ook het springen klasse AA. Voor Floor kon haar dag niet meer stuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21 mei 2017) Prachtig hengstveulen geboren uit onze ster, prestatiemerrie Rilottie

Zondagavond 21 mei beviel onze ster, prestatiemerrie Rilottie van een bijzonder sterk, vlug en aansprekend hengstveulen van het jonge springtalent Grandorado TN. Moeder en zoon maken het uitstekend. Naast dat Milky Way erg attent en vlug is kan hij daarnaast extra bewegen. En met de afstamming zit het ook helemaal goed. Met maar liefst 5 prestatiemerries op rij lijkt er voor Milky Way een mooie toekomst in het verschiet te liggen. Uit deze bekende Zottie stam kwam al vele nationale als internationale springpaarden als ook internationale eventingpaarden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  23 april 2017) Elitemerrie Zitina bevalt van een zeer aansprekend merrieveulen van Glock's Toto

  De kop is eraf. Het eerste veulen dat we in onze stallen verwachten worden is geboren. De bevalling verliep voorspoedig en ondanks dat het veulen een paar weken te vroeg geboren werd is het een bijzonder sterk en      aansprekend veulen, die de naam Monchou mee krijgt. Monchou (v. Glock's Toto) is een dochter van onze elite merrie Zitina die al meerdere jonge paardenwedstrijden op haar naam schreef. De verwachtingen van dit prachtige    merrieveulen zijn dan ook hoog gespannen. 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

November 2016) Folinda (v. Van Gogh) verkocht naar BWG Stables

De knoop is doorgehakt. Na veel belangstelling voor onze top elitemerrie Folinda hebben we met pijn in ons hart besloten haar te verkopen. BWG Stables uit Tubbergen hebben de getalenteerde merrie, die een week eerder nog beste 6-jarige van de eerste GMB wedstrijd voor jonge paarden in Denekamp werd, gekocht met de bedoeling haar door te verkopen voor de internationale springsport. Sjaak Sleiderink, ruiter van BWG Stables zal in de tussentijd Folinda gaan starten. 

Twee maand later is de door ons gefokte elite sport merrie Folinda (Van Gogh x Ahorn x Corland) vanuit de stallen van BWG Stables in Tubbergen vertrokken naar SuusKuytenHorsesBV in Laren. Wij wensen Suus Kuyten veel succes en hopen nog veel van deze combinatie te horen.

 

 

  

 

 

 

 

 

 

  

Augustus 2016) Verhuizing naar onze nieuwe locatie

En dan is het zover....na een aantal weken flink doorwerken kunnen alle paarden naar Lattrop worden verhuisd. En ondanks dat er nog het nodige moet gebeuren zijn we trots op het resultaat.  

Met een stalgebouw (met daarin 3 inidividuele boxen en een loopstal voor plm. 4 paarden), 1,5 hectare grasland (afgezet door een prachtige houten omheining), prachtige uitrijmogelijkheden, wasplaats, kraamstal, rijbak, kantine, opslagruimte en zadelkamer is het voor ons een droom die uitkomt

 

       

Het gangpad met zicht op de loopstal.

 

De stallen vanaf de hooizolder gezien met rechts de wasplaats.

 

Vanaf boven de kantine gezien

  

       

De kraamstal met camerasysteem.

 

De jonge paarden zijn gearriveerd

 

Beschrijvende tekst

 

 

 

Juli 2016) Onze droom komt uit

HOERA....We hebben een nieuwe plek gevonden. Uiteraard moet er nog wel het nodige werk verricht worden. Hierbij enkele foto's van de verbouwing. Per augustus 2016 zullen Jacqueline & Wout en de kinderen de bijbehorende woning betrekken en zullen alle paarden vanuit Tilligte naar onze nieuwe locatie in Lattrop verhuizen. 

 

   

In de stal wordt er druk gewerkt om naast de loopstal (die gehandhaafd wordt) enkele individuele boxen te realiseren. 

 

Het uitzicht vanuit de kantine is gemaakt. Nu de afwerking nog.

 

  

 

 

   31 juli 2016) Onze elitemerrie Folinda kringkampioen klasse Z

   Met een verschil van 0.02 seconden won Nadieh Plegt vandaag met onze elite merrie Folinda (Van Gogh x Ahorn X Corland) de kampioenstitel van de kring Twente in de klasse Z. Top gedaan Nadieh! Hiermee zijn zij    geselecteerd voor de regionale titelstrijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 juni 2016) Ilinda ster verklaard

Ons fokproduct Ilinda (v. Zirocco Blue x Corland x Hamlet) is tijdens de stamboekkeuring in Lonneker ster verklaard. De inmiddels 3-jarige nakomeling uit onze (helaas dit jaar overleden) prestatiemerrie Relinda zal nu zadelmak gemaakt gaan worden. Wij feliciteren eigenaar de heer Slots uit Tilligte met dit prachtige resultaat. (foto's Wendy van Dijk)

 

   

Ilinda als veulen tijdens de veulenkijkavond.

 

 

 

 

 Juni 2016) Folinda wint in Haaksbergen en week later 6e tijdens de Outdoor Gelderland Trofee

  Nadieh Plegt won vandaag met onze elite merrie Folinda (Van Gogh x Ahorn x Corland) het springen  klasse M in Haaksbergen! Hierdoor wist ze   zich ook  te kwalificeren voor Outdoor Gelderland die een paar weken later gepland stond.  Tijdens de finalewedstrijd om de Outdoor Gelderland   Trofee  wist de combinatie in een zwaar parcours foutloos te blijven maar kreeg helaas 1 tijdstrafpunt toegekend. In het selectieve    basisparcours waarin  slechts 5  (v.d 25 finalisten) foutloos wisten te blijven sprong Folinda geweldig maar moest de combinatie vanwege de    tijdstrafpunt genoegen nemen met een zesde prijs.

 

  (Archieffoto wedstrijd denekamp)  

 

 

 

 

 

 

 

 

24-05-2016) Helaas afscheid moeten nemen van onze prestatiemerrie Relinda (prestatie v. Corland) 

Helaas vandaag afscheid moeten nemen (i.v.m. afnemende gezondheid) van onze prestatiemerrie Relinda (Corland x Hamlet x Joost). Moeder van o.a. Vicomte (Grand Prix dressuur), Chapeau (1.35 m. springen) en grootmoeder van Folinda (elitemerrie, algemeen kampioen vrijspringen jonge paarden). Ze had een zeer meewerkend karakter en we kijken met veel plezier terug op de 18 jaren dat ze bij ons was. Ze bracht negen nakomelingen voort waarvan Keylinda (v. Great Blue) en Je Suis Linda (v. Van Gogh) nog in ons bezit zijn. Rust zacht lieve Relinda.

  

   

   

 

 

 

 

 

 

29-05-2015) Ster prestatiemerrie Rilottie zet prachtig hengstveulen van Etoulon op de wereld  

Precies een week nadat ons dressuurveulen geboren werd zette onze 17-jarige ster, presatatiemerrie Rilottie dit knappe hengstveulen (v. Etoulon) op de wereld. Nadat vorig jaar Rilottie beviel van een bijzonder mooi merrieveulen van Etoulon (Jilottie, zie toekomstige talenten) besloten we om nogmaals met Etoulon te gaan fokken. Goede beweging en scherpte waren slechts enkele redenen waarvoor we wederom voor deze hengst kozen en dat lijkt ook dit keer weer bijzonder goed gelukt te zijn.  

 

       

 

 

 

 

 

 

22-05-2015) Bijzonder mooi hengstveulen van Governor geboren

Vrijdagochtend 22 mei beviel onze elite, IBOP (dressuur) merrie Zitina (v. Painted Black) van een prachtig, groot hengstveulen (v. Governor). Het is voor Zitina het vierde hengstveulen op rij en met moeder en zoon gaat alles voorspoedig. Kadanz is een bijzonder mooi, groot veulen met veel front, uitstraling en soeplesse en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. We zijn bijzonder blij met dit prachtige hengstveulen. 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

23-04-2015) Fokmerrie Rilottie prestatie verklaard! 

Onze (ster) fokmerrie Rilottie (v. Voltaire) is dankzij de prestaties van haar nakomelingen prestatie verklaard. "Iets waar we natuurlijk heel trots op zijn", want dat heb je niet zomaar bereikt. Het zat er al langer aan te komen maar dankzij het bericht dat Cote Do'r onder Casper Timmermans Z springen geklasseerd is konden we het stamboekpapier dan eindelijk opsturen. Dochter Vilottie (v. Orame) sprong in Zweden 1.20 m., Wilottie (v. Corland) spring zowel in Nederlans als in Amerika 1.30 m., Balisto (v. Orame) springt 1.20 m. en Cote D'or is dan nu ook officieel 1.30 m. geklasseerd. Daarnaast wist nakomeling Dilottie (v. Orame) zich te kwalificeren voor de selecties van het WK voor jonge eventingpaarden en loopt inmiddels ook Falottie (v. Emilion) in de sport op 1.10 m. niveau.

We hopen dan ook in de toekomst nog veel van deze nakomelingen te gaan horen en zijn trots op onze, inmiddels17-jarige fokmerrie Rilottie.

  

 

22-04-2015)  Folinda (v. Van Gogh) verder onder Nadieh Plegt

Voortaan zal onze springtopper Folinda (v. Van Gogh) verder gaan onder Nadieh Plegt, terwijl Natasja Bor (Kosse Sporthorses) de dagelijkse verzorging en de dressuurmatige training voor haar rekening neemt. Wij wensen beide amazones veel succes en plezier met Folinda en hopen nog veel van haar te gaan horen.

  

06-04-2015) Folinda vijfde in eerste outdoorwedstrijd van het seizoen

 

Tijdens de eerste outdoorwedstrijd van het seizoen in Almelo wist onze elite merrie Folinda (v. Van Gogh) een keurige vijfde plaats op te eisen. Onder amazone Vicky Helthuis uit Weerselo verscheen Folinda aan de start in zowel in klassieke als progressieve springparcours klasse L (1.10 m). Terwijl in het klassieke springparcours 1 balkje viel bleef de combinatie foutloos in het progressieve springparcours waarmee ze op een vijfde plaats eindigen. 

 

(foto: Folinda onder Vicky Helthuis in actie in Almelo)

 

   

 

 

 

 

   15-3-2015)  Keurige cijfers voor Helinda tijdens voorselectie vrijspringen Saasveld

   Ons fokproduct Helinda (v. Wittinger x Corland) uit onze prestatiemerrie Relinda in actie tijdens de voorselectie vrijspringen Saasveld. Ze scoorde maar liefst drie maal een 8 voor techniek,       reflexen en instelling.  

   Desondanks werd ze net niet geselecteerd voor de finale. (11e van de 3-jarigen waarvan er 10 geselecteerd werden voor de finale)

   Foto: Wendy van Dijk

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

07-02-2015) Sportpony Valentino terug bij Team van Barneveld

Sportpony Valentino, die we ooit zadelmak kochten en waar nichtje Rachel van Barneveld zowel M dressuur als M springen mee reed is weer terug. Aangezien we in de tussentijd geen ruiter / amazone hadden die hem de nodige aandacht kon geven maar we hem ook niet wouden verkopen ging hij voor een aantal jaren naar de familie Huuskes uit Albergen. Dochters Nikki en Demi hebben in deze tijd veel van hem geleerd, veel plezier met hem gehad en mooie successen met hem behaald maar werden inmiddels te groot voor deze super brave D-pony die niet alleen braaf is maar ook nog eens talentvol is.

Mireile Bolscher, dochter van Herman en Nicole reed al de nodige tijd bij een manege maar was toe aan een volgende stap. Maandenlang werd er gezeurd om een pony....en daar is hij dan. Valentino is inmiddels weer terug in de stallen van Team van Barneveld en doet het ook op lager niveau uitstekend. Inmiddels wist deze combinatie al meerder bixieproeven op hun naam te schrijven en trainen ze hard voor een overstap naar de reguliere ponysport.

 

(Foto: Mireille met Valentino tijdens de bixie Markelo)

 

 

 

 

 

 

  29-1-2015) Cote D'or in finale springen klasse M tijdens Jumping Amsterdam

  Middels selectiewedstrijden wist Cote D'or onder zijn jeugdige ruiter Casper Timmermans zich te selecteren voor de finale klasse M tijdens Jumping Amsterdam.   Een  geweldige ervaring natuurlijk voor de nog 'jonge' combinatie. Cote D'or (v. Odermus) kwam in 2007 bij Team van Barneveld te wereld. Moeder Rilottie bracht   naast Cote D'or al meerdere goede springpaarden waardoor ze in 2015 naast het sterpredikaat ook het prestatiepredikaat ontving. Cote D'or werd opgeleid in het   Brabantse Molenschot waar Dennis Wauben de opleiding voor zijn rekening nam en hem in korte tijd naar het M springen reed. 

  Cote Do'r werd vervolgens aangekocht door de familie Timmermans waarbij Casper Timmermans de grote ruin wederom in korte tijd van de B naar het M    springen reed. Tijdens Jumping Amsterdam wist de combinatie in de prachtige ambiance keurig foutloos te blijven. In de barrage liep de combinatie echter tegen   een springfout aan en moest daardoor 4 strafpunten noteren. Uiteindelijk was een mooie 12 plek (van zo'n 40 gestartte combinatie) hun aandeel. Een knappe    prestatie dus en weer een ervaring rijker.

 

 

 

 

 

 

12-11-2014) Onze 4-jarige merrie Folinda (v. Van Gogh) nu elite

We zijn er blij mee....onze 4-jarige springtopper Folinda is elite verklaard. Tijdens de IBOP in Luttenberg werd onze merrie Folinda (v. Van Gogh) keurig voorgesteld door Joost Luttikhuis (stalruiter Stal 't Hofstee, Lattrop) en behaalde een prachtige score van 80 punten. Ze liet niet alleen onder het zadel haar kunnen zien maar liet ook zien dat ze het vrijspringen nog niet verleerd is. Ze werd in 2013 al algemeen kampioen vrijspringen met o.a. een 9 voor haar techniek. Dit keer was de jury wederom zeer postief over de getalenteerde merrie en roemde haar om haar goede basisgangen, overzicht op de sprong en haar fantastische instelling. "De merrie springt op een manier zoals we dat graag zien bij een springpaard. Zo lichtvoetig, gemakkelijk en met veel overzicht van nature".

Op de site van het KWPN werd het volgende vermeld: Met 80 punten slaagde Folinda (Van Gogh uit Wolinda stb PROK v.Ahorn, f/g W. Luttikhuis uit Tilligte) en ook zij werd hiermee elite. “Dit is niet de grootste merrie maar ze heeft een heel atletisch lichaam en ze valt op met haar drie goede basisgangen. Ze galoppeert heel actief en drukt goed af op de sprong, springt met de schoft omhoog en maakt de sprong dan achter goed af. Daarbij lijkt ze ook heel voorzichtig. Een fijn, atletisch paard.” Folinda kreeg een 8,5 voor de instelling.

Folinda komt uit de merrie Wolinda, die we enkele jaren geleden hebben verkocht. Wolinda is een dochter van onze inmiddels 16-jarige prestatiemerrie Relinda, die o.a. het internationale Grand Prix dressuurpaard Vicomte (v. Ferro) en het springpaard Chapeau (1.35 m. niveau) voortbracht. Op dit moment is de merrie Relinda drachtig van Great Blue (v. Plot Blue). Folinda zal verder worden opgeleid en in de sport worden uitgebracht.

 

De cijfers waren als volgt: 

Stap Draf
 houding en balans
 Galop (2x)
 Reflexen (2x)
 Techniek (2x)
 Vermogen
 Instelling
 Rijdbaarheid / bewerkbaarheid
 aanleg als springpaard
 TOTAAL
 7
 7,5
 7,5
 8
 8
 8
 7,5
 8,5
 8
 8
 80


 

14-10-2014) Ons Hengstveulen Jillz (Johnson x Painted Black) verkocht naar Polen

Vandaag is ons hengstveulen Jillz uit onze elite merrie Zitina vertrokken naar zijn nieuwe eigenaar. Jillz werd aangeboden in de KWPN online veulenveiling en werd uiteindelijk verkocht naar Polen. De veiling had een spannend einde want in de laatste 15 minuten voor sluiting van de veiling kwamen er nog 6 biedingen binnen. Uiteindelijk tevreden met de prijs is  Jillz inmiddels goed aangekomen in Polen en zal daar rustig mogen opgroeien om vervolgens opgeleidt te gaan worden als dressuurpaard. Wij wensen zijn nieuwe eigenaar heel veel plezier en succes met hem.

 

 

12-9-2014) Vicomte (v. Ferro) derde in de Grand Prix dressuur van Zandhoven (CDI***)

 De eerste nakomeling van onze prestatiemerrie Relinda (v. Corland) doet het erg goed in de sport. In de internationale Grand Prix dressuur werd de ruin tijdens het CDI*** in Zandhoven knap derde. Onder zijn vaste Portugese ruiter Antonio de Vale liep Vicomte (v. Ferro) naar een eindpercentage van 67,64% waarmee hij 15 combinaties achter zich liet. Door de jury bij C werd hij zelfs op kop geplaatst en kreeg hij maar liefst 71,80%.

 

De 16 jarige moeder van Vicomte (Relinda) heeft naast Vicomte ook al het springpaard Chapeau (v. Upgrade) voortgebracht dat momenteel succesvol op 1.35 m niveau springt. Op dit moment is fokmerrie Relinda drachtig van Great Blue (Plot Blue x Libero H) en we hopen nog lang van haar en haar nafok te mogen genieten.

    

 

 

Foto: In het midden Vicomte (v. Ferro) met zijn huidige ruiter Antonio de Vale (Portugal) 

 

  

 

 

11-9-2014) Ons hengstveulen Jillz (Johnson x Painted Black) in KWPN online veulenveiling

Ons hengstveulen Jillz, uit onze elite IBOP dressuurmerrie Zitina is te koop aangeboden in de KWPN online veulenveiling die opgesteld is t/m vrijdag 26 september 21.00 uur. Tot die tijd hebben gegadigden om een bod uit te brengen op ons bijzonder getalenteerde dressuurveulen.

 

http://www.kwpnonlinesales.com/nl/kwpn/94111-jillz 

 

Jillz is een aansprekend, goed ontwikkeld hengstveulen met voldoende maat (verwachte stokmaat min. 1.70 m.).  Hij kan zeer goed bewegen met veel souplesse en heeft een goede zelfhouding. Daarnaast is hij correct en heeft hij een zeer meewerkend karakter. Voor meer foto's zie: Jillz 

Moeder Zitina: elite, IBOP dressuur (80 pt.), gekwalificeerd voor selecties WK jonge dressuurpaarden, winnares van meerdere jonge paarden wedstrijden o.a. Pavo Cup van Overijssel, 2x halve finale Pavo Cup

 

Voor meer informatie: tel. 0031 (0)6 - 26957400 of 0031 (0)6-51284166. Mail: info@teamvanbarneveld.nl

 

 

  

3-8-2014) Merrieveulen Je Suis Linda (v. Van Gogh) reservekampioen tijdens veulenkeuring Lonneker

Ons jongste veulen van dit jaar (geboren: 8 juni 2014) wist tijdens de veulenkeuring in Lonneker hoge ogen te gooien. Je Suis Linda (v. Van Gogh) uit onze prestatiemerrie Relinda liet zich uitstekend zien en bewoog met veel souplesse en zelfhouding door de baan. Ook de jury was zeer positief. Nadat ze tweede werd in haar eigen groep werd ze in de spannende finale, waarin de beste 5 springveulens tegen elkaar streden, uiteindelijk knap tweede. De jury sprak van een zeer mooi veulen met een hele mooie schoft en bovenlijn die bovendien over hele fijne basisgangen beschikt, aldus jury Arnold Kootstra. Het enige minpuntje dat de jury noemde en waardoor ze als reservekampioen eindigde was dat ze nog wat bespierder zou mogen zijn maar gezien haar leeftijd zijn we enorm blij met dit resultaat.

 

Moeder Relinda werd onlangs prestatie verklaard op haar eerste twee nakomelingen in de sport. Haar zoon Vicomte (v. Ferro) loopt internationaal Grand Prix dressuur en haar andere zoon Chapeau (v. Upgrade) heeft onlangs zijn debuut gemaakt in het 1.35 m. springen. De tweede nakomeling van fokmerrie Relinda, genaamd Wolinda (die wegens een blessure niet in de sport uitgebracht kan worden) bracht de merrie Folinda voort, die in 2013 kampioen vrijspringen in de Saasveld werd. Deze merrie Folinda scoorde o.a. een 9 voor haar techniek en wordt nu rustig opgeleidt in de wedstrijdsport en is nog steeds in bezit van Team van Barneveld

 

Meer foto's zie Je Suis Linda

 

 

 

3-8-2014) Chapeau (v. Upgrade) uit onze fokmerrie Relinda succesvol 1.35 m.

De nakomeling Chapeau uit onze prestatie merrie Relinda, die als 5-jarige door Team van Barneveld werd verkocht is nu succesvol op ZZ niveau. De zoon van Upgrade wist tijdens zijn debuut in deze klasse meteen de tweede en vijfde prijs te winnen. Chapeau wordt gereden door Brian Balsiger en staat in Zwitserland

 

19-7) 100% drachtigheid

Inmiddels zijn alle drie de fokmerries van Team van Barneveld drachtig gescand. Fokmerrie Rilottie (ster v. Voltaire) is net als dit jaar drachtig van Etoulon. Hopenlijk volgend jaar weer zo'n mooi veulen als dit jaar. Voor onze elite dressuurmerrie Zitina is gekozen voor Governor (Totilas x Jazz). Deze nog jonge hengst werd reservekampioen van de hengstenkeuring in 2014 en zal in naar alle waarschijnlijkheid dit najaar worden aangeboden voor het verrichtingsonderzoek. Onze prestatiemerrie Relinda is drachtig bevonden van Great Blue. Great Blue is de eerste nakomeling van de legendarische hengst Plot Blue, die onlangs nog 3e werd van de Grote Prijs van Aken.

 

3-7) Relinda officieel prestatie!

Onze fokmerrie Relinda is sinds vandaag officieel prestatie verklaard..en dat op basis van haar eerste 2 nakomelingen in de sport! Voor het sterpredikaat kwam deze dochter van Corland qua exterieur wat te kort maar al snel hadden we door dat haar nafok bijzonder goed is. Ze geeft nakomelingen met ras en uitstraling welke imponeren in soeplesse en beweging. Ook in de sport beginnen de nakomelingen van deze fijne merrie het bijzonder goed te doen. Haar eerste nakomeling Vicomte (v. Ferro) was meteen al een schot in de roos. Hij werd als veulen reservekampioen op de Centrale Keuring van Overijssel, werd ster verklaard en loopt tegenwoordig onder de Portugese ruiter Antonio de Vale internationaal Grand Prix dressuur waarin hij al meerdere mooie prestaties wist neer te zetten. De tweede nakomeling van Relinda: Wolinda kon wegens een ongeluk niet worden ingezet in de sport waardoor ze destijds (en nu bij haar nieuwe eigenaar) als fokmerrie ingezet wordt. Bij Team van Barneveld werd in 2010 de getalenteerde merrie Folinda uit moeder Wolinda geboren, die in 2013 kampioen vrijspringen werd in Saasveld met o.a. een 9 voor haar techniek. De derde nakomeling van Relinda is de schimmelruin Chapeau (v. Upgrade) die momenteel onder zijn huidige eigenaar in Zwitserland 1.30 m. springt. Deze ruin wist zich onder Rom Vermunt ook al te selecteren voor de halve finale van de VION cup voor 5-jarigen en werd als veulen verkocht tijdens de veulenveiling Midden Nederland. De 16 jarige Relinda heeft op dit moment een merrieveulen van Van Gogh aan haar voet en is inmiddels drachtig van Great Blue (Plot Blue x Libero H)

 

 

   

   

Vicomte (v. Ferro) destijds onder Rom Vermunt Z2 in Nederland maar loopt nu in duitsland Grand Prix dressuur onder Antoinio de Vale

 

 

Relinda met haar 1e nakomeling Vicomte, die als veulen uitgeroepen werd tot reservekampioen op de Centrale keuring van Overijssel
(Archieffoto 2002)

 

Chapeau (v. Upgrade) destijds onder Fleur van Dijk 1.10m. is nu in Zwitserland succesvol op 1.30 m. niveau

 

 

 

26-6) Jilottie behaald tijdens Centrale Keuring van Overijssel een 1e premie

Tijdens de Centrale Keuring van Overijssel wist ons veulen Jilottie (v. Etoulon) uit fokmerrie Rilottie een 1e premie te bemachtigen. Je jury sprak over een charmant type met een mooie merrieopdruk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8-6) Ook het laatste veulen van 2014 is geboren

2e Pinksterdag beviel onze fokmerrie Relinda (v. Corland) van een merrieveulen. Moeder en dochter maken het goed. Je Suis Linda (v. Van Gogh) is een groot, hoogbenig merrieveulen dat ondanks dat ze nu nog wat weeg gekoot is al heel makkelijk en met veel soeplesse kan lopen. Moeder Relinda bracht naast Je Suis Linda zo'n 7 nakomelingen voort waaronder het internationale dressuurpaard Vicomte (v. Ferro).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25-5) Jilottie (v. Etoulon) geboren

Onze stermerrie Rilottie (v. Voltaire) is op klaarlichte dag bevallen van een prachtig merrieveulen. "Hiermee wist ze ons volledig te verrassen want ondanks dat ze bijna uitgerekend was leek het er nog niet op" ,aldus Jacqueline. Gelukkig was Rilottie uistekend in staat om deze 'klus' zelf te klaren en wachtte het tweetal ons vrolijk op in de wei. Jilottie (v. Etoulon) is een bijzonder aansprekend merieveulen van Etoulon. Bovendien kan deze uiterst charmante dame ook goed bewegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

18-5) Onze merrie Folinda (v. Van Gogh) in de sport

Tijdens de eerste officiele springwedstrijd voor onze merrie Folinda (v. Van Gogh) in Ootmarsum wist ze zich onder amazone Fleur van Dijk in de prijzen te rijden. De 4-jarige Folinda, die als 3-jarige algemeen kampioen vrijspringen werd was nog wel wat gespannen en onder de indruk van het parcours. Desondanks wist de combinatie zowel in de BB, B als in de barrage foutloos te blijven en werden ze in een groot deelnemersveld knap 9e. De combinatie zal de komende tijd meer wedstrijdervaring gaan opdoen en is al ingeschreven voor tal van regionale wedstrijden.

 

 

 

6-5) Jillz geboren

Op 6 mei werd uit onze elite merrie Zitina (v. Painted Black x Cabochon) een prachtig hengstveulen van Johnson geboren. Moeder en zoon maken het uitstekend. De nakomeling van onze dressuurtopper Zitina is groot, goed ontwikkeld een aansprekend. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Het is voor Zitina haar 3e hengstveulen op rij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23-3-2014) Vicomte (v. Ferro) 5e in Grand Prix

Onze nakomeling Vicomte uit onze fokmerrie Relinda loopt succesvol Grand Prix dressuur. De getalenteerde ruin die door Jacqueline gereden werd tot aan de klasse Z en vervolgens (wegens zwangerschap) verder opgeleidt werd door Rom Vermunt werd door team van Barneveld eind 2010 verkocht en is sinds die tijd in goede handen onder Antoinio de Vale. Deze Portugese ruiter, die eveneens de hengsten voor stal Bockmann uitbrengt en woont in Duitsland waar Vicomte eveneens gehuisvest staat. Na een korte onderbreking van zijn sportieve carreiere lijkt de combinatie nu weer goed op weg want tijdens het internationale concours in Gansefurth werd de combinatie knap vijfde in de Grand Prix dressuur. (rechts op de foto)

 

 

28-9-2013) Kampioen vrijspringen (Folinda) in training genomen

Dit weekend hebben we Folinda (Van Gogh x Ahorn x Corland) naar Fleur van Dijk gebracht. Zij zal, samen met haar vader de opleiding van Folinda op zich gaan nemen en we zijn zeer benieuwd hoe deze 3-jarige topper zich gaat ontwikkelen.

Nadat Folinda begin dit jaar tot algeheel kampioene vijspringen in Saasveld werd uitgeroepen (met o.a. een 9 voor haar techniek) werd ze deze zomer ook voorlopig keur verklaard en prok goedgekeurd.

 

 

 

 

 

28-9-2013) Alle merries drachtig bevonden

 

Vandaag werden onze 3 fokmerries nogmaals gescand op drachtigheid en zag alles er gelukkig goed uit. Fokmerrie Relinda (Corland x Hamlet x Joost) is drachtig van Van Gogh. Kleindochter Folinda (eveneens in het bezit van Team van Barneveld) wist dit jaar zo goed te presteren (o.a. kampioen vrijspringen en voorlopig keur) dat we hopen op nogmaals een goede klik tussen deze merrielijn en de KWPN hengst Van Gogh (Numero Uno x Bernstein). Fokmerrie Rilottie, stermerrie van Voltaire is drachtig van de jonge maar zeer veelbelovende hengst Etoulon (Toulon x Calvados) waarvan de eerste nakomelingen zeer goed lijken. Elitemerrie Zitina (Painted Black x Cabochon) is wederom drachtig van Johnson in de hoop op een mooi merrieveulen volgend jaar.

 

 

21-9-2013) Nieuwe aanwinst; pony Balou

Vandaag zijn we wezen kijken voor een pony voor Floor. Dochter van Wout en Jacqueline is Floor (hoe kan het ook anders) helemaal dol op paarden en pony's. En vandaag mocht ze dan echt mee om een pony te bekijken. Uiteraard nog niets gezegd over een eventuele aankoop, want je weet nooit hoe het loopt. Maar Balou voldeed helemaal aan onze verwachtingen en mocht dan ook meteen mee naar huis. Floor kan haar geluk niet op en loopt iedere dag rondjes met de 7-jarige bruin bonte merrie. Helemaal trots verteld ze iedereen over haar pony. En op de bixie wedstrijd in Den Ham (waar Jacqueline foto's gemaakt heeft voor 'De krant voor paardenliefhebbers in Twente' 'Paard in Beeld') schreeuwde Floor van geluk dat zij en Balou ook wel even mee zouden doen met de springwedstrijd. Ehm....toch nog maar even verder oefenen! Balou geniet nu nog lekker dag en nacht in de wei maar zal zodra het kouder wordt, net als de fokmerries s'nachts op stal komen te staan en dan overdag in de wei / paddock.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7-9-2013) Dilottie geselecteerd voor internationaal criterium jonge eventingpaarden Pompadour (Frankrijk)

Nakomeling Dilottie (Orame x Voltaire) uit onze fokmerrie Rilottie heeft zich weten te selecteren voor het internationale criterium voor jonge eventingpaarden. Dilottie, die in 2012 door ons verkocht werd naar Italie weet onder zijn huidige eigenaar A. Rusticoni inmiddels zeer goede resultaten neer te zetten en de verwachtingen voor de toekomst zijn dan ook hooggespannen. Binnenkort zal de combinatie naar Frankrijk afreizen om daar hun beste beentje voort te zetten.

Dat Dilottie op deze jonge leeftijd al zo goed presteerd is mede dankzij Fleur (en de familie) van Dijk uit Rossum. Wij lieten de getalenteerde merrie zadelmak maken en vervolgens aanrijden door Fleur. Samen met haar vader Daan begon ze aan de opleiding van deze geweldige merrie en de combinatie wist al mooie resultaten te boeken. Naast de talrijke springwedstrijden (op 1.10 niveau) liet ze Dilottie ervaring opdoen in de eventing en al gauw stond haar eerste sgw wedstijd (zie foto hiernaast) op het programma. Wat later de start bleek van Dilottie's nieuwe carriere.

Wij wensen Antoinio en Dilottie heel veel succes in Frankrijk!

 

 

 

 

 

6-9-2013) 3-jarige merrie Falottie (Emilion x Voltaire) verkocht

Onze 3-jarige merrie Falottie (Emilion x Voltaire), uit onze fokmerrie Rilottie is verkocht. Uit deze stam komen reeds meerdere goede keurings- en sportpaarden. De bedoeling was dan ook dat Falottie deze zomer voorgebracht zou gaan worden op de stamboekkeuring maar een ongeluk veranderde de planning. Falottie sprong dit voorjaar (zonder aanwijsbare oorzaak) over haar staldeur en kwam daarbij zeer ernstig bekneld te zitten met haar voorbeen in een metalen hooibak. Nadat dierenartsenpraktijk Denekamp zeer snel ter plaatste was en haar verdoofd had, kon de staldeur en hooibak worden losgezaagd zodat Falottie uit haar benarde situatie kon worden bevrijd. Toen bleek dat haar pees doorgesneden was, hebben we haar met spoed naar Dierenkliniek Telgte in Duitsland gebracht waar ze diezelfde middag nog werd geopereerd. Gelukkig verliep de operatie goed en herstelde de merrie zich wonderbaarlijk snel en goed. "Ze heeft er geen dag kreupel om gelopen" en na een half jaar weidegang en rust was het tijd om te kijken hoe alles zich hersteld had van binnen. Rontgenfoto's en scans gaven positief resultaat. Ze kan worden ingezet voor zowel sport als fokkerij en ondanks dat ze er natuurlijk altijd een litteken aan over houdt is de verwachting dat ze er geen last van zal gaan krijgen in de toekomst.

Familie van Dijk kent de stam waaruit Falottie komt goed. Dochter Fleur, die reeds meerdere paarden voor ons reed, had ook halfzus Dilottie (v. Orame x Voltaire) onder het zadel waar ze al mooie resultaten mee wist neer te zetten maar door ons in 2012 verkocht werd waardoor ze tijdelijk 'zonder' sportpaard kwam te zitten. We wensen Fleur en de familie van Dijk dan ook heel veel succes en plezier met Falottie en zijn blij voor Falottie dat ze een fantastische 'stal' krijgt waar ze zonder twijfel met veel liefde en kennis wordt opgeleidt.

 

01-09-2013) Nieuwsupdate

Inmiddels zijn alle veulens verkocht en daarvan zijn er reeds 2 afgeleverd bij hun nieuwe eigenaren. Vandaag hebben we hengstveulen Incredible weggebracht naar zijn nieuwe onderkomen. Incredible (Johnson x Painted Black x Cabochon) is de tweede nakomeling van onze elite, ibop merrie Zitina. Moeder Zitina was als jong paard zeer succesvol in meerdere jonge paarden rubrieken (o.a. geselecteerd voor de kwalificaties WK jonge dressuurpaarden, winnares PAVO cup Overijssel, winnares jonge paarden wedstrijd Lonneker enz.) en behaalde in de IBOP maar liefst 80 punten, waaronder een 8,5 voor draf en souplesse. De verwachtingen van Incredible zijn dan ook hoog gespannen. Moeder Zitina is wederom drachtig van Johnson in de hoop op een merrieveulen volgend jaar.

Ook merrieveulen I-Lottie (Verdi x Voltaire) uit onze fokmerrie Rilottie is inmiddels van eigenaar verwisseld. Dit bijzonder aansprekende merrieveulen lijkt een belofte voor de toekomst. Haar halfzus Dilottie (v. Orame) wist zich onlangs te selecteren voor de kwalificaties voor het WK voor jonge eventingpaarden in Pompadour (Frankrijk). Fokmerrie Rilottie (moeder van I-Lottie) bracht nog meer succesvolle springpaarden o.a.  Wilottie (V. Corland) succesvol ZZ springen,  Vilottie (v. Orame) 4e in finale vrijspringen Saasveld, Balisto (v. Orame) verkocht via elite veulenveiling Borculo en momenteel op 1.20 m. niveau, Cote d'or (v. Odermus) 1.20 m. niveau enz enz.

 Wij wensen de nieuwe eigenaren heel veel plezier en succes met de nafok van onze fokmerries!

 

23-07-2013) Geslaagde veulenkijkavond van de rijpaarden fokvereniging Twente

Vanavond waren er zo'n 40 geinteresseerden van de rijpaarden fokvereniging Twente om o.a. onze veulens te bekijken. Niet alleen een leuke maar ook een leerzame ervaring, die ondanks het warme weer goed werd bezocht. De drie veulens van dit jaar, t.w. Ilinda (Zirocco Blue x Corland), Incredible (Johnson x Painted Black) en I-Lottie (Verdi x Voltaire) werden voorgesteld. Na het bezoek aan Team van Barneveld in Tilligte ging het gezelschap verder richting Dhr. Slots in Tilligte en vervolgens naar stal 't Hofstee in Lattrop.

Voor de VIDEO'S van de veulens tijdens de veulenkijkavond zie: Ilinda, Incredible enI-Lottie

 

04-07-2013) Folinda tijdens CK Overijssel voorlopig keur verklaard!

Tijdens de Centrale Keuring van Overijssel in Geesteren wist onze 3-jarige merrie Folinda (v. Van Gogh x Ahorn x Corland x Hamlet) voorlopig keur te worden verklaard. Deze talentvolle merrie heeft een bijzonder goed jaar achter de rug. In maart 2013 werd ze tijdens de finale vrijspringen voor jonge paarden in Saasveld algeheel kampioene en kreeg van de jury maar liefst 50 punten, waaronder een 9 voor haar techniek. Tijdens de stamboekkeuring in IJsselmuiden werd de merrie ster verklaard en nu werd ze dan ook nog eens voorlopig keur verklaard. Begin deze week werd eveneens bekend dat Folinda ook rontgenlogisch voldoet aan de eisen van het KWPN en hiermee PROK goedgekeurd is. Folinda werd voor deze centrale keuring vakkundig voorgesteld en klaargemaakt door stal 't Hofstee in Lattrop.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

15-06-2013) Folinda (v. Van Gogh x Ahorn x Corland) ster verklaard

Tijdens de stamboekkeuring in IJsselmuiden wist onze 3-jarige kampioene vrijspringen STER te worden verklaard. Ondanks dat de merrie, doordat ze gespannen was, zich niet optimaal presenteerde was de jury lovend over haar: "Aansprekend type met mooie vrouwelijke opdruk" en "zeer voorzichting en met zeer goede reflexen" waren de bevinden van de jury. Folinda zal nu worden klaargemaakt voor de Centrale Keuring van Overijssel die tijdens het CSI Twente in Geesteren wordt gehouden.

 

 

 

 

 

 

 

11-06-2013) Zeer aansprekend merrieveulen geboren (Zirocco Blue x Corland x Hamlet)

Onze fokmerrie Relinda (v. Corland) is bevallen van een zeer sterk en aansprekend merrieveulen van de hengst Zirocco Blue. Moeder en dochter Ilinda maken het uitstekend.

De 1e nakomeling van deze moeder loopt inmiddels succesvol Grand-Prix dressuur in Duitsland, de 2e nakomeling bracht de merrie Folinda (v. Van Gogh) voort die begin 2013 kampioene vrijspringen werd in Saasveld. Nakomeling Chapeau (v. Upgrade) werd geveild op de veilenveiling Midden Nederland en wist zich als 5-jarige te selecteren voor de halve finale van de VION cup voor jonge springpaarden.

 

 

      

 

 

 

 

 

 

 

 

03-05-2013) Vicomte (uit fokmerrie Relinda) Grand-Prix dressuur!

Onze 1e nakomeling uit fokmerrie Relinda is sinds vandaag officeel Grand Prix dressuur. Vicomte (Ferro x Corland) wist, uitkomend voor Portugal, zijn 1e Grand Prix wedstrijd in Duitsland met 62,9% af te sluiten.  Hiermee eindigde hij in een deelnemersveld van 17 combinaties op de 8e plaats en wist zich hiermee te kwalificeren voor de Kur op muziek.

Vicomte zag in 2002 bij Team van Barneveld het levenslicht. Hij wist als veulen reservekampioen van Overijssel te worden en zich te selecteren voor de nationale veulenkeuring. Als 4-jarige werd hij Ster verklaard. Jacqueline reed de bruine getalenteerd ruin tot aan de klasse Z en wist reeds meerdere mooie resultaten neer te zetten. Wegens zwangerschap van Jacqueline werd besloten om de ruin verder op te laten leiden door Rom Vermunt uit Geesteren. Hij reed hem in korte tijd naar de klasse Z2 en wist zich o.a. te selecteren voor de finale kur op muziek van Zwolle International. In 2010 werd hij (door Team van Barneveld) verkocht naar zijn huidige Portugese eigenaar. Ruiter Antonio do Vale (Por.) heeft hem onder het zadel en heeft hoge verwachtingen van hem. De combinatie is gevestigd in Duitsland waar hij getraind wordt door dhr. Koschel (voorheen bondscoach van het Duitse dressuurteam)

Moeder Relinda (nog steeds in het bezit van Team van Barneveld), inmiddels 15 lentes jong, verwacht in juni 2013 een veulen van de KWPN hengst Zirocco Blue.

Archieffoto 2002; Vicomte als veulen reservekampioen van Overijssel en geselecteerd voor de Nationale veulenkeuring

 

 

28-04-2013) Gehuldigd als fokker van Folinda (v. Van Gogh) bij hengstenshow stal De Wiemselbach

Tijdens de hengstenshow en open dag van stal De Wiemselbach in Ootmarsum werd Wout gehuldigd als fokker van Folinda (Van Gogh x Ahorn x Corland). Folinda (nog steeds in eigendom van Team van Barneveld) wist onlangs zeer overtuigend kampioene te worden tijdens de wedstrijd vrijspringen voor jonge paarden. Ze kreeg van de jury maar liefst 50 punten, waaronder een 9 voor haar techniek.

Moeder Wolinda werd door Team van Barneveld in de zomer van 2012 verkocht naar Belgie, waar ze wederom als fokmerrie ingezet wordt. Grootmoeder Relinda (v. Corland), nog steeds in bezit van Team van Barneveld, is in juni 2013 uitgerekend van Zirocco Blue

 

 

Foto; Wout en mede-eigenaresse/fokker van Folinda; Ine van Barneveld met de ontvangen prijzen.

 

 

 

10-04-2013) Fokmerrie Rilottie bevallen van een merrieveulen (Verdi x Voltaire)

Onze fokmerrie Rilottie (v. Voltaire) is bevallen van een mooi, hoogbenig merrieveulen van de hengst Verdi, genaamd I-Lottie. Moeder en dochter maken het uitstekend en genieten van het voorjaarszonnetje. Moeder Rilottie is een stermerrie die reeds meerdere goede springpaarden leverde. O.a. Wilottie (ZZ springen), Balisto (verkocht via elite veulenveiling Borculo en inmiddels M springen), Cote D'or (M springen) enz. enz.

 

 

   

   

 

 

 

 

 

 

 

02-04-2013) Hengstveulen van Johnson geboren uit Elite-merrie Zitina (Painted Black x Cabochon)

 Onze dressuurmerrie Zitina is bevallen van een aansprekend hengstveulen (v. Johnson). Moeder Zitina is een Elite merrie van Painted Black x Cabochon en liep een IBOP met 80 punten. Daarnaast wist ze zich zowel bij de vier- als bij de vijfjarigen te selecteren voor de halve finale van de PAVO cup. Ook wist ze zich, onder Jacqueline, te selecteren voor de kwalificatie voor de WK jonge dressuurpaarden. De verwachtingen van Incredible zijn dan ook hooggespannen.

 

   

   

 

 

 

 

 

 

27-3-2013) Folinda in de media

 

Onze talentvolle 3-jarige merrie van Van Gogh, die afgelopen maandagavond de finale van het vrijspringen voor jonge paarden in Saasveld overtuigend wist te winnen, wordt vernoemd in meerdere vakbladen en internetsites.

Zie o.a.

http://www.hippischtwente.nl/?pagina=springen&id=3531 (met interview en video),

http://www.hanshorn.nl/nl/nieuws/nieuws/van_gogh_dochter_folinda_wint_vrijspringen_in_saasveld/

www.horses.nl/fokkerij/folinda-overtuigende-winnares-vrijspringen-in-saasveld

 

Foto; artikel in de Paardenkrant van 27-2-2013)

 

 

25-3-2013) Folinda wint overtuigend finale vrijspringen jonge paarden in Saasveld!

Onze 3-jarige merrie Folinda (Van Gogh x Ahorn x Corland) werd na de finale van het vrijspringen voor jonge springpaarden uitgeroepen tot beste 3-jarige en werd tevens tot algeheel kampioene bekroond. Eind februari wist de merrie, in een deelnemersveld van zo'n 100 paarden, in de kopgroep te eindigen waardoor ze een startbewijs voor de finale wist te bemachtingen.  Tijdens de druk bezochte finale liet Folinda zich van haar beste kant zien. Ze overtuigde zodanig dat ze van het aanwezige publiek spontaan applaus kreeg. Ook de juryleden (Egbert Schep en Willem Greve) waren zeer lovend over haar springkwaliteiten en prezen haar o.a. om haar fantastische techniek, waarbij ze achter zeer goed opende, haar zeer goede reflexen en vermogen. Haar cijfers waren als volgt: Galop: 7, techniek: 9, refexen: 8,5, vermogen: 8,5, afdruk: 8,5, algemene indruk: 8,5.

Folinda is de dochter van fokmerrie Wolinda die afgelopen zomer verkocht werd en naar Belgie verhuisde. Grootmoeder Relinda (o.a. moeder van het internationale dressuurpaard Vicomte) is nog steeds in het bezit van Team van Barneveld en verwacht in juli 2013 een veulen van Zirocco Blue.

 

Video van de finale vrijspringen: //youtube.com/watch?v=c3zLAuHdqso

Video van de prijsuitreiking finale vrijspringen: //youtube.com/watch?v=kOZNCMZfhgI

 

 

 

      

Folinda wist niet alleen 1e te worden van de rubriek 3-jarigen maar werd tevens uitgeroepen tot algemeen kampioene vrijspringen

 

V.l.n.r. Folinda, Eigenaar en fokker Wout Luttikhuis, jurylid Willem Greve en voorzitter van de rijpaarden fokvereniging Twente Jan Hulshof

 

Folinda kreeg van de jury in totaal maar liefst 50 punten, waaronder een 9 voor techniek!

 

 

 

 

25-2-2013) Folinda (Van Gogh x Ahorn) geselecteerd voor finale vrijspringen jonge paarden

Onze eigen gefokte 3-jarige merrie Folinda (Van Gogh x Ahorn x Corland x Hamlet) wist zich afgelopen weekend te selecteren voor de finale van het vrijspringen voor jonge paarden in Saasveld. In een deelnemersveld van ruim 100 paarden wist Folinda bij de beste 24 paarden te eindigen. Ondanks dat de talentvolle merrie zich niet op haar best toonde, was het voor de jury overtuigend genoeg om haar een startbewijs voor de finale te geven.

De finale, die wordt gehouden op maandag 25 maart, staat gepland om 19.30 uur  in de Ankerhallen in Saasveld. De vakjury zal bestaan uit Willem Greve en Egbert Schep. Zij zullen de paarden beoordelen en ook tevens mondeling toelichten. De paarden worden beoordeeld op de volgende onderdelen : galopruimte, galopafdruk, galopbalans, afdrukrichting, afdruksnelheid, techniek voorbeen, techniek rug, techniek achterhand, vermogen, souplesse en voorzichtigheid.

 

 

 

15-01-2013) Ook sportpaard Dilottie (Orame x Voltaire) verkocht

Twee weken nadat ons sportpaard Chapeau verkocht werd is ook onze 4,5 jarige merrie Dilottie verkocht. Dilottie is een zeer getalenteerde en aansprekende merrie van de hengst Orame. Dilottie kwam in 2008 bij Team van Barneveld te wereld en was van jongs af aan een aansprekende merrie met een zeer fijn karakter.  Als jong paard selecteerde Dilottie zich voor de finale van het vrijspringen voor jonge paarden en ook in de sport wist ze onder Fleur van Dijk, aansprekende resultaten neer te zetten. Ze behaalde reeds meerdere overwinningen op 1.00 m. niveau en ook in de klasse 1.10 m wist de combinatie keer op keer in de kopgroep te eindigen.

Dilottie komt uit een zeer goede sportstam waaruit reeds meerdere springpaarden op nationaal en internationaal niveau actief zijn. Moeder Rilottie (v. Voltaire) bracht reeds enkele nationale springpaarden. De verwachtingen voor Dilottie zijn dan ook hooggespannen. Dilottie zal door zijn nieuwe eigenaar in Italie in de eventingsport uitgebracht gaan worden. Wij wensen hem heel veel succes met haar!

 

Video finale vrijspringen 2011: //youtube.com/watch?v=1cgt9QmSb2I

Video wedstrijd Marienheem 26-12-2012 (1.10 m.): https://www.youtube.com/watch?v=6DZs58jmRFY

 

 

31-12-2012) Team van Barneveld wenst u een gelukkig en sportief 2013!

In 2012 werden er bij Team van Barneveld 2 veulens geboren (Hamilton: Whitaker x Ahorn) en (Helinda; Wittinger Vdl x Corland). Eerstgenoemde (Hamilton) behaalde tijdens de CK van Overijssel een 1e premie. Beide veulens zijn in de zomer van 2012 verkocht. Naast de veulens werden in 2012 ook de 3-jarige ruin Eastpoint (Westpoint x Corland),  fokmerrie Wolinda (Ahorn x Corland) en sportpaard Chapeau (Upgrade x Corland) verkocht. De sportpaarden Dilottie (Orame x Voltaire) en Chapeau hebben onder Fleur van Dijk aansprekende resultaten neergezet op 1.10 m. niveau. De eerste nakomeling van onze fokmerrie Relinda doet het zeer goed in de dressuursport. Twee jaar geleden verkocht Team van Barneveld de getalenteerde ruin en nu is hij succesvol op internationaal dressuurniveau. Ook de nakomelingen van onze fokmerrie Rilottie weten inmiddels zeer goed te presteren. Balisto (door Team van Barneveld als veulen verkocht op de elite veulenveiling Borculo) springt inmiddel op M niveau (1.20) en ook de 5-jarige Odermus nakomeling Cote d'or is onder zijn huidige eigenaar succesvol in de springsport op 1.10/1.20 niveau.  Mede hierdoor (naast de 2 nationale springpaarden die ze al voortbracht) is onze fokmerrie Rilottie naast haar sterpredikaat zeer dicht bij haar prestatiepredikaat.

Voor 2013 worden er drie veulens verwacht. Fokmerrie Rilottie (Voltaire x Creool) is drachtig van Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) en maart 2013 uitgerekend. De elite dresuurmerrie Zitina (v. Painted Black x Cabochon) verwacht in april een veulen van Johnson en fokmerrie Relinda (Corland x Hamlet) verwacht in juni een veulen van Zirocco Blue (v. Mr. Blue x Voltaire).

Team van Barneveld wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2013!!

 

 

28-12-2012) Chapeau (v. Upgrade) verkocht

Door de goede sportprestaties waren er de laatste tijd al meerdere geinteresseerden voor onze getalenteerde schimmelruin maar nu is hij dan ook daadwerkelijk verkocht. Onder het zadel van Fleur van Dijk wist Chapeau al meerdere mooie resulaten neer te zetten. De 5-jarige ruin van Upgrade loopt op 1.10 niveau en wist zich eerder deze week nog te selecteren voor de finale van de Sallandse Ruiterdagen. Vanwege de verkoop zal de combinatie hier echter niet meer aan kunnen deelnemen. De verwachtingen voor Chapeau zijn hooggespannen. Als 4-jarige wist Chapeau zich onder Rom Vermunt te selecteren voor de halve finale van de Vion Cup en op de keuring in Lonneker gaf de jury hem een 8 voor zowel galop als springvermogen. Chapeau, uit onze fokmerrie Relinda, is tevens de halfbroer van het door ons gefokte internationale dressuurpaard Vicomte (v. Ferro).

Wij wensen de nieuwe eigenaar van Chapeau veel succes met hem!

 

 Video wedstrijd Marienheem 26-12-2012 (1.10 m.): https://www.youtube.com/watch?v=vCLEK0828BY

 

 

 

 

 

 

26-12-2012) Dilottie wint in Wierden en Chapeau eist finaleplaats op tijdens Sallandse Ruiterdagen

Onze sportpaarden Dilottie en Chapeau weten zich keer op keer in de prijzen te rijden. Onder amazone Fleur van Dijk laten ze een goede ontwikkeling zien. Tijdens het concours in Wierden wist Dilotte, uit onze fokmerrie Rilottie de 1.00 rubriek overtuigend op haar naam te schrijven. De combinatie werd door de jury beoordeeld met maar liefst 3x een 8. Chapeau, de zoon van Upgrade liet in de klasse L springen een mooie foutloze omloop zien. Helaas liep de combinatie in de barrage een springfout op, waardoor ze net buiten de prijzen vielen.

Video Dilottie tijdens concours Wierden: https://www.youtube.com/watch?v=ZWEnf8A461I&feature=youtu.be

Tijdens het concours in Marienheem (De Sallandse Ruiterdagen) kwamen beide paarden 2x aan de start in de klasse L springen (1.10 m.). In het eerste parcours van Dilottie viel er een balkje maar in het tweede parcours, liet onze 4-jarige merrie van Orame, een mooie foutloze ronde zien. Hiermee eindigde ze in haar rubriek als 11e. Chapeau, uit onze fokmerrie Relinda, liet alleen maar foutloze rondes zien. Hiervoor mocht de combinatie de 9e en 12e prijs in ontvangst nemen. In het totaal klassement eindigde Chapeau als vierde. Dankzij dit mooie resultaat mag Chapeau a.s. zaterdagavond deelnemen aan de finale klasse L. Dilottie viel nipt buiten de finalisten.

Video Chapeau tijdens concours Marienheem (Sallandse Ruiterdagen): https://www.youtube.com/watch?v=vCLEK0828BY
 

 

   

Dilottie (v. Orame) in actie tijdens concours in Wierden waar ze de 1.00 m. rubriek wist te winnen

 

Chapeau (v. Upgrade) in actie tijdens concours Wierden op 1.10 m. niveau

 

22-10-2012) Chapeau in de prijzen tijdens Euregio Indoor Denekamp

Afgelopen maandag verschenen beide sportpaarden aan de start tijdens Euregio Indoor Denekamp. Dilottie (Orame x Voltaire) liet, gezien haar geringe ervaring met indoor wedstrijden, een  net rondje zien. Helaas liep de combinatie op de laatste hindernis tegen een balkje aan, waardoor er 4 strafpunten werden toegekend. Dankzij een hoge stijlnotering (7,7 en 8,5) mocht de combinatie toch nog de 13e prijs in ontvangst nemen.  Onze 5-jarige ruin Chapeau (v. Upgrade) liet onder zijn amazone Fleur van Dijk, zowel in de klasse B als in de klasse L (1.10 m.) alleen maar foutloze omlopen zien, wat beloond werd met een 8e (in de klasse B) en 5e prijs (in de klasse L).

Video Chapeau tijdens Euregio Indoor Denekamp (1.10m.): //youtube.com/watch?v=3WEXLCMh3ak

 

13-10-2012) Helinda (v. Wittinger VDL) en fokmerrie Wolinda (v. Ahorn) verkocht

Zaterdag 13 oktober zijn ons merrieveulen Helinda en fokmerrie Wolinda verkocht en opgehaald. Zowel fokmerrie Wolinda als merrieveulen Helinda zijn een dochter van onze fokmerrie Relinda (voor 2013 drachtig van Zirocco Blue VDL) Fokmerrie Wolinda, die sinds 2007 door Team van Barneveld als fokmerrie werd ingezet, heeft reeds meerdere goede 1e premie veulens voortgebracht. Ook dit jaar bracht Wolinda een prachtig groot, goed ontwikkeld hengstveulen (Hamilton) die tijdens de veulenkeuring op CSI Geesteren uitstekend wist te presteren. Desondanks hebben we de merrie (reeds in het voorjaar 2012) verkocht i.v.m. de tweede zwangerschap van Jacqueline. Wolinda is door haar nieuwe eigenaar geinsemineerd door de BWP hengst Galisco van Paemel. Vandaag is de merrie door haar nieuwe eigenaar opgehaald en wij wensen dhr. van Bree heel veel succes met Wolinda.

Ook merrieveulen Helinda is vandaag afgespeend en van eigenaar verwisseld. Dit bijzonder aansprekende merrieveulen lijkt een belofte voor de toekomst. Haar halfbroer loopt internationaal dressuur en haar andere halfbroer wist zich in 2011 te selecteren voor de halve finale van de VION cup voor jonge springpaarden. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.  Wij wensen ook de familie Braakhuis heel veel succes met Helinda.

 

 

   

Fokmerrie Wolinda (Ahorn x Corland x Hamlet)

 

Merrieveulen Helinda (Wittinger VDL x Corland x Hamlet)

 

 

8-10-2012) Uitstekende sportprestaties Chapeau / Dilottie

De afgelopen weken wisten beide sportpaarden van Team van Barneveld uitstekend te presteren in de sport. Onder amazone Fleur van Dijk weten de beide paarden zich goed te ontwikkelen  en weten zich keer op keer in de kopgroep te plaatsen.  Tijdens de laatste outdoorwedstrijd van het seizoen wist Chapeau (Upgrade x Corland) uit onze fokmerrie Relinda, er in het klassieke parcours met de 8e prijs vandoor te gaan, terwijl Dilottie (Orame x Voltaire) uit fokmerrie Rilottie, voor het eerst in de klasse 1.10 m., in het progressieve parcours 6e werd. Tijdens de eerste indoorwedstrijd van het seizoen, verreden in Lonneker behaalde Chapeau een nette 3e prijs. Afgelopen zondag liep Dilottie voor de eerste keer een samengestelde wedstrijd (Vasse) en ook hiervoor lijkt Dilottie erg veel potentie te hebben. De combinatie behaalde bij de dressuur 201 punten, reed een foutloos springparcours en een goede 1e cross (waarbij ze door de jury met 3x een 8 beoordeeld werd). Op maandagavond 8 oktober verscheen Chapeau tijdens indoor Saasveld aan de start, waar hij ondanks een balkje een 7e prijs in ontvangst mocht nemen. Beide paarden zijn tevens te koop! Zie te koop.

 

Video Dilottie (Orame x Voltaire), wedstrijd Beerze, 1.10 niveau:

//youtube.com/watch?v=OH8Vcs4rraU
 

Video Chapeau (Upgrade x Corland), wedstrijd indoor Lonneker: //youtube.com/watch?v=Vjzvjpu3AqU&feature=youtu.be

 

 

29-09-2012) Hamilton (v. Whitaker) verkocht

Vandaag hebben is ons hengstveulen Hamilton afgespeend en verkocht.  De zoon van de KWPN hengst Whitaker wist afgelopen zomer een 1e premie te behalen tijden de Centrale Keuring van Overijssel, waar hij in een zeer sterke groep hengstveulens op een 4e plaats eindigde. Wij wensen zijn nieuwe eigenaar (de familie Laseur, Soest) veel succes met hem.

 

15-09-2012) 100% drachtigheid

Vandaag zijn onze fokmerries nogmaals gescand op drachtigheid en gelukkig was alles in orde. Team van Barneveld verwacht in 2013 3 veulens. Fokmerrie Wolinda is verkocht en zal eind september (drachtig) naar haar nieuwe eigenaar in Belgie verhuizen.

 

   

   

Fokmerrie Rilottie (ster v. Voltaire)

Drachtig van: Verdi

 

 

Fokmerrie Zitina (elite v. Painted Black)

Drachtig van: Johnson

 

Fokmerrie Relinda (v. Corland)

Drachtig van: Zirocco Blue

 

 

13-09-2012) Eastpoint (v. Westpoint) verkocht

Vandaag is onze 3-jarige talentvolle ruin Eastpoint, uit onze fokmerrie Relinda verkocht. I.v.m. de zwangerschap van Jacqueline werd besloten Eastpoint te koop aan te bieden. De verwachtingen voor Eastpoint zijn hooggespannen. Zijn halfbroer (v. Ferro) loopt inmiddels op internationaal dressuurniveau. Wij wensen zijn huidige eigenaresse heel veel plezier en succes met hem.

 

 

12-09-2012) Dilottie (v. Orame) wint wederom

Tijdens het avondconcours in Markelo was er wederom winst voor onze 4 jarige merrie Dilottie. Nadat Dilottie onder het zadel van Fleur van Dijk afgelopen zondag nog in Den Ham wist te winnen, wist de combinatie in Markelo wederom een zeer nette foutloze rit te noteren, goed voor 75 punten en een 1e plaats. Ook onze 5-jarige ruin Chapeau laat zich steeds beter bewerken en wist zich evenals afgelopen weekend in de kopgroep te rijden. Ondanks een balkje werd hij door de jury's beoordeeld met 71,5 punt en mocht hiervoor de 4e prijs in ontvangst nemen.

Video Dilottie springen Markelo: //youtube.com/watch?v=oSZFwJV98vQ&feature=youtu.be

Video Chapeau springen Markelo: //youtube.com/watch?v=Y25XXjoBqTo

 

 

08-09-2012) Goede resultaten Dilottie en Chapeau

Onze beide sportpaarden wisten zich afgelopen weekend tijdens het concours in Den Ham in de prijzen te rijden. Onder amazone Fleur van Dijk behaalde de 4 jarige merrie Dilottie (Orame x Voltaire) een 1e en een 6e prijs in het resp. klassieke en progressieve springparcours. Met maar liefst 85,5 punt bleef onze nakomeling van onze fokmerrie Rilottie haar concurrentie ruim voor. Onze 5-jarige schimmelruin Chapeau (Upgrade x Corland) uit fokmerrie Relinda, behaalde met 80 punten een nette 4e prijs. Beide sportpaarden zijn tevens te koop.

 

 

Video Dilottie: //youtube.com/watch?v=eS8DRIlh7p0&feature=youtu.be
 

Foto; Chapeau na afloop van de prijsuitreiking

 

27-08-2012) Eastpoint (v. Westpoint) rontgenlogisch en klinisch goedgekeurd

In verband met de verkoop is vandaag onze talentvolle 3 jarige ruin van Westpoint zowel klinisch als rontgenlogisch gekeurd. Hij kreeg een zeer net rapport mee, zonder enige bemerkingen. Eastpoint wordt i.v.m. zwangerschap van Jacqueline te koop aangeboden en lijkt een belofte voor de toekomst. Eastpoint is de derde nakomeling van onze fokmerrie Relinda. De eerste nakomeling van Relinda (v. Ferro) loopt inmiddels internationaal dressuur. Eastpoint heeft naast een zeer aansprekend exterieur, zeer goede beweging en kan tevens een goede sprong maken. Zie ook te koop

 

28-07-2012) Fokmerrie Relinda drachtig

Vandaag werd ook onze laatste fokmerrie Relinda (Corland x Hamlet x Joost) drachtig gescand. De merrie van Corland verwacht volgend jaar een veulen van de KWPN goedgekeurde dekhengst Zirocco Blue. Moeder Relinda bracht inmiddels een internationaal dressuurpaard en meerdere goede jonge springpaarden waarvan de verwachtingen hoog gespannen zijn.

Zirocco Blue is een modern gebouwde hengst en een extra goed springpaard. Hij beschikt over vermogen, afdruk, techniek en is voorzichtig. In de hengstencompetitie klasse Z/ZZ was Zirocco Blue één van de meest opvallende hengsten, hij werd 3e in de totale competitie, hij won de wedstrijd in Deurne en werd 3e in Hengelo en Zuidbroek. Onder Jur Vrieling heeft hij inmiddels zijn internationaal debuut gemaakt met foutloze rondes in 1.30m en 1.35m rubrieken, hij werd 2e in de 1.30m finale van Indoor Veendam. In Drachten was hij maar liefst driemaal foutloos en werd 7e in de finalewedstrijd. (bron:www.vdlstud.nl)
  

 

12-07-2012) 1ste premie voor Hamilton (Whitaker x Ahorn)

Ondanks zeer zware regenbuien tijdens de Centrale Keuring van Overijssel wist ons hengstveulen Hamilton, uit fokmerrie Wolinda, een 1ste premie te behalen. In een sterke groep van 11 veulens werd hij als 4de opgesteld. De jury sprak van een groot, goed ontwikkeld veulen dat goed kan bewegen.  Hamilton is tevens te koop!

 Zie de video: //youtube.com/watch?v=djDV_oCW9jM

  

17-06-2012) Wederom winst voor Dilottie (Orame x Voltaire)

Onze 4 jarige merrie Dilottie, bewees afgelopen weekend wederom, in uitstekende vorm te zijn. Onder Fleur van Dijk wist de merrie tijdens het concours in Weerselo beide omlopen foutloos te blijven. Bovendien kreeg de combinatie hoge cijfers van de jury. Met een 8,5, 9 en een 9 had de concurrentie het nakijken en wist Dilottie met de aangeboden statiedeken naar huis te gaan.

In de dressuur wist de combinatie een nette 2e prijs te behalen.

 

Video: //youtube.com/watch?v=brJipKq3EpM

 

 

 

 

 

 

12-06-2012) 1e Nakomeling Relinda op Lichte Tour niveau

De 1e nakomeling van onze fokmerrie Relinda doet het zeer goed in de dressuursport. In 2010, nadat bleek dat Jacqueline zwanger was, reed Rom Vermunt, de getalenteerde ruin Vicomte (Ferro x Corland) in de klasse Z2 dressuur. Hij wist zich onder meer te selecteren voor de finale Z2 dressuur kur op muziek tijdens Zwolle International. Vanwege de verkoop van Vicomte heeft de combinatie hier niet meer aan kunnen deelnemen. September 2010 verhuisde Vicomte naar zijn huidige eigenaar in Portugal. Zijn huidige ruiter Antoinio do Vale is een internationale dressuurruiter die momenteel met Vicomte in Duitsland traint. De combinatie staat in de stallen van Jurgen Korschel in Hagen en is op dit moment hard aan het trainen voor hun debuut in de Lichte Tour (de internationale klasse Prix st. Georges). De verwachtingen zijn hoog gespannen.

 

Zie ook het nieuwsbericht:  http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=pt&u=http://www.equisport.pt/pt/noticias/antonio-do-vale-treina-com-os-koschel&ei=_lHXT9bdEIej8gOhsoGvAw&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=3&ved=0CFwQ7gEwAg&prev=/search%3Fq%3Dantonio%2Bdo%2Bvale%2Bvicomte%26hl%3Dnl%26biw%3D1280%26bih%3D770%26prmd%3Dimvns

 

Als veulen was Vicomte (Ferro x Corland) al een bijzonder mooi veulen. Hij werd reservekampioen van de veulens op de CK van Overijssel en kreeg een startbewijs voor de nationale veulenkeuring.  Als 4-jarige werd hij ster verklaard en later wist hij in de basissport reeds meerdere overwinningen op zijn naam te schijven.

 

 

28-05-2012) Dilottie (v. Orame) succesvol in Wierden en Denekamp

Onze 4-jarige merrie Dilottie lijkt een topper voor de toekomst. Onder Fleur van Dijk wist de merrie, die nog maar weinig wedstrijdervaring heeft, zich in de prijzen te rijden. Tijdens de wedstrijd in Wierden wist de combinatie zelfs al hun concurrentie het nakijken te geven en er met de eerste prijs vandoor te gaan.  Een week later, kwam de combinatie aan de start in Denekamp, waar ze een nette 2e prijs behaalden. Ondanks dat Dilottie nog vrij 'groen' is, toont ze zeer veel inzet en vermogen en is ze zeer voorzichtig.

Video wedstrijd Wierden: http://youtu.be/hF6vJqbuCTs 

 

Dilottie is een nakomeling van onze fokmerrie Rilottie, die reeds een nationaal en internationaal springpaard voortbracht. De verwachtingen voor Dilottie zijn dan ook hooggespannen.

 

22-05-2012) Merrieveulen (v. Wittinger VDL) voor Relinda

Dinsdagavond 22 mei beviel onze fokmerrie Relinda van een prachtig merrieveulen. Het veulen van Wittinger VDL is groot, hoogbenig en heeft veel uitstraling. Moeder en dochter maken het goed. Vader Wittinger weet momenteel zeer goed te presteren onder Jur Vrielink en wist onlangs meerdere 1.45 m. parcoursen op zijn naam te schrijven.

 

 

   

   

 

 

 

 

 

22-05-2012 Elite merrie Zitina (v. Painted Black) drachtig van Johnson

Vandaag is onze merrie Zitina drachtig bevonden. De elite schimmel merrie van Painted Black verwacht volgend jaar april haar tweede veulen. De KWPN goedgekeurde hengst Johnson tekent voor het vaderschap. Johnson is zelf op hoog niveau zeer succesvol met Hans Peter Minderhoud in de internationale dressuur. In 2011 wist de combinatie tijdens de Nederlandse kampioenschappen reserve kampioen Lichte Tour te worden.

 

 

16-5-2012) Eastpoint (v. Westpoint) terug uit de opfok

Vandaag is onze 3-jarige dressuurruin (v. Westpoint) uit onze fokmerrie Relinda teruggekomen uit de opfok. Deze aansprekende bruinschimmel wordt, i.v.m zwangerschap, te koop aangeboden. Binnenkort volgen meer foto's en video.

 

09-05-2012) Fokmerrie Rilottie drachtig van Verdi

Onze fokmerrie Rilottie is weer drachtig. De bruine ster-merrie van Voltaire, die inmiddels een nationaal en internationaal springpaard voortbracht is gedekt door de KWPN goedgekeurde dekhengst Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I) en verwacht in april 2013 haar veulen.

 

20-04-2012) Hengstveulen (Whitaker x Ahorn) geboren

Vrijdagavond 20 april werd ons eerste veulen van dit seizoen geboren. Fokmerrie Wolinda beviel van een mooi, groot hengstveulen (Whitaker x Ahorn x Corland x Hamlet). Moeder en zoon (1 dag oud) genieten samen lekker van het voorjaarszonnetje.

Whitaker, de vader van ons hengstveulen, heeft begin april met succes zijn debuut gemaakt in de Grand Prix in Doha tijdens de eerste wedstrijd in de Global Champions Tour reeks. Na een goede en zorgvuldige opleiding onder Caroline Muller waar de combinatie reeds op 8 jarige leeftijd in meerdere Grote Prijzen hoge klasseringen behaalde wist de donkerbruine hengst nu ook onder zijn nieuwe ruiter Sheikh Ali bin Khalid Al Thani te overtuigen. (bron: www.hanshorn.nl)
 

 

   

   

 

 

 

 

 

 11-03-2012) Nieuwsupdate Dilottie (Orame x Voltaire)

Op zaterdag 25 februari liep onze 4 jarige merrie Dilottie (v. Orame) mee in de voorselectie van de wedstrijd vrijspringen te Saasveld. Vorig jaar nog wist Dilottie de finale voor het vrijspringen voor jonge paarden te bereiken. Helaas moest Dilottie nu genoegen nemen met 25,5 punt en viel hiermee nipt buiten de groep finalisten. Desondanks waren we tevreden "ze sprong goed, maar net niet apart genoeg om echt op te vallen". Deze uitslag hadden we dan ook zien aankomen.

Voor Dilottie ligt de focus nu op het outdoor wedstrijdseizoen, waarbij ze onder het zadel van Fleur van Dijk haar eerste opwachting zal gaan maken. Inmiddels heeft de combinatie een oefenparcours gesprongen en lijkt de combinatie veelbelovend.

 

Zie //youtube.com/watch?v=liyCAvz-LaI&feature=youtu.be

 

01-01-2012) Team van Barneveld wenst u een gelukkig, gezond en sportief 2012!

In 2011 werden er bij Team van Barneveld 2 mooie hengstveulens geboren (Eurocommerce Vingino x Ahorn) en (Zhivago x Painted Black). Eerstgenoemde (Gadget) behaalde tijdens de CK van Overijssel een 1e premie en werd afgelopen zomer verkocht naar Hongarije. Gadget zal zich in de toekomst als sportpaard mogen gaan bewijzen. Naast Gadget werd in 2011 ook onze 2-jarige hengst Esprit (Cardento x Voltaire) en onze jaarling henst Floriant (Zagreb x Corland) verkocht. Het eerste veulen van onze elite merrie Zitina, moesten we helaas begin december 2011 (zie onderstaand bericht) laten inslapen vanwege een zeer gecompliceerde beenbreuk. Onze 3,5 jarige merrie Dilottie (Orame x Voltaire) wist zich begin 2011 te selecteren voor de finale vrijspringen voor jonge paarden te Saasveld en is inmiddels netjes zadelmak. Wegens een aanhoudende schouderblessure van Jacqueline is besloten Dilottie door Fleur van Dijk te laten opleiden. Onze 4,5 jarige schimmelruin Chapeau (Upgrade x Corland) heeft onder Rom Vermunt aansprekende resultaten neergezet en springt inmiddels op 1.10 m. niveau. Hij wist zich tijdens CSI Twente te selecteren voor de halve finale van de VION cup.  Voor 2012 worden er wederom twee veulens verwacht. Fokmerrie Wolinda (Ahorn x Corland) is drachtig van Whitaker (Clinton x Indoctro) en begin april 2012 uitgerekend. Fokmerrie Relinda (Corland x Hamlet) verwacht in mei een veulen van Wittinger Vdl (Indoctro x Nimmerdor).

Team van Barneveld wenst iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2012!!

 

08-12-2011) Hengstveulen Gamble (Zhivago x Painted Black x Cabochon) ingeslapen

Vandaag hebben we helaas ons hengstveulen Gamble (Zhivago x Painted Black x Cabochon) uit onze elite merrie Zitina, moeten laten inslapen.  Het hengstveulen, die in de opfok stond, werd gisteren door een onverklaarbare reden met een gebroken elleboog aangetroffen. Rontgenfoto’s toonden aan dat het een “mooie” breuk was en dat hij een goede kans op herstel had, als hij geopereerd zou worden. Vanochtend werd hij geopereerd en kregen we al spoedig bericht dat de operatie goed verlopen was. Er was een plaat en 7 schroeven geplaatst om alles op z’n plaats te houden, die op een later tijdstip weer verwijderd zouden moeten worden. Echter, vrij kort na dit goede bericht kregen we het telefoontje dat het alsnog fout was gegaan in de “recovery room”. Door kleine haarscheurtjes in het bot is de plaat verschoven en dat heeft geleidt tot een zeer gecompliceerde beenbreuk waarbij het bot versplinterd was tot aan het gewricht. Aangezien Gamble erg veel pijn en zeer slechte vooruitzichten voor de toekomst had, hebben we (met pijn in ons hart) besloten om hem in te laten slapen.

Gamble werd geboren op 1 maart 2011 en was een brutaal maar lief veulen, die bewoog met schwung en elasticiteit. Het was bovendien een echte 'macho' die zich graag showde. We hadden hoge verwachtingen van hem maar helaas heeft het niet zo mogen zijn.

 

Rust zacht lieve Gamble.

 

25-11-2011) Jaarling hengst (Zagreb x Corland x Hamlet) verkocht

Onze jaarlinghengst Floriant (Zagreb x Corland x Hamlet) is verkocht. Nadat Floriant zich zeer goed liet zien tijdens het oefenspringen, besloot stal ’t Hofstee in Lattrop, waar Floriant eveneens in de opfok staat, onze jaarling hengst te kopen.  Vorig jaar behaalde Floriant een mooie 1e premie tijdens de CK van Overijssel en werd hij uiteindelijk in de kampioenskeuring van Overijssel 5e. Hiermee plaatste hij zich voor het nationale veulenkampioenschap. Uiteindelijk kon hij hieraan niet deelnemen aangezien hij vroegtijdig afgespeend moest worden i.v.m. zware koliekoperatie bij zijn moeder Relinda. Fokmerrie Relinda maakt het inmiddels weer uitstekend en verwacht in 2012 een veulen van Wittinger (V. Indoctro). Wij wensen stal ’t Hofstee veel succes met Floriant!

 

Floriant in actie tijdens de CK van Overrijssel waar hij een 1e premie wist te behalen en zich wist te selecteren voor de nationale veulenkeuring.

 

1-11-2011) Wedstrijdervaring voor Cote D'or (Odermus x Voltaire)

Cote D'or (Odermus x Voltaire) uit onze fokmerrie Rilottie, heeft inmiddels onder zijn huidige eigenaar Dennis Wauben, zijn eerste wedstrijdervaring opgedaan.  De inmiddels 4-jarige bruine ruin met een stokmaat van 1.76 m. lijkt veelbelovend en werd door team van Barneveld als veulen verkocht aan stal Wauben in Molenschot.

 

   

 

 

 

 

30-10-2011) Gadget (Vingino x Ahorn) verkocht naar Hongarije

Hengstveulen Gadget (Vingino x Ahorn x Corland) is vandaag verkocht naar Hongarije. Gadget (Vingino x Ahorn x Corland)behaalde tijdens de centrale keuring van Overijssel een mooie 1e premie. De jury was postief over zijn goede ontwikkeling en krachtige, ruime gangen. Wij wensen zijn nieuwe eigenaar veel succes met hem. Moeder Wolinda is wederom drachtig en verwacht in 2012 een veulen van Whitaker (Clinton x Indoctro)

 

 

Gadget in actie tijdens de CK van Overrijssel waar hij een 1e premie wist te behalen.

 

 

22-10-2011) Dilottie (v. Orame) naar Fleur van Dijk

Door een aanhoudende schouderblessure van Jacqueline is besloten onze 3,5-jarige merrie Dilottie (Orame x Voltaire) verder te laten opleiden door Fleur van Dijk. Deze jeugdige amazone is inmiddels succesvol in de ponysport en kwam met haar pony, die onlangs verkocht is, uit in de klasse Z springen. Inmiddels heeft de combinatie hun eerste sprongetjes onder het zadel gemaakt.

 

 

   

 

 

 

 

26-09-2011) Fokmerrie Rilottie gust verklaard

Afgelopen zaterdag hebben we onze drie fokmerries nogmaals laten scannen op drachtigheid. Helaas bleek onze fokmerrie Rilottie (v. Voltaire) niet meer drachtig, terwijl ze nog wel in 1x insemineren drachtig was. Ze zou in maart 2012 een veulen krijgen van Boss Vdl maar helaas heeft het niet zo mogen zijn. Tijdens de controle bleek haar baarmoeder helemaal leeg en dus verwachten we volgend jaar geen 3 maar 2 veulens.

05-09-2011) 2-jarige hengst (Cardento x Voltaire) verkocht naar Indonesie

Onze 2-jarige hengst Esprit (Cardento x Voltaire) is verkocht en zal zeer binnenkort naar zijn nieuwe eigenaar in Indonesie verhuizen. De verwachtingen van deze bruine hengst zijn hooggespannen. De eerste twee nakomelingen van moeder Rilottie weten reeds op internationaal niveau zeer goed te presteren. Ook de jongere nakomelingen van moeder Rilottie lijken veelbelovend. Stal ’t Hofstee in Lattrop was mede-eigenaar van Esprit, waar de jonge hengst ook in de opfok stond.

 

09-08-2011) Bericht uit Amerika (California)

Afgelopen maandag kregen we een berichtje uit Amerika (California). De tweede nakomeling van onze fokmerrie Rilottie, genaamd Wilottie is namelijk door haar vorige eigenaar verkocht en staat sinds mei 2011 in California (Amerika). Wilottie (Corland x Voltaire) werd door team van Barneveld als 3-jarige verkocht aan Daphne van der Schaar, die haar in korte tijd naar het Z springen reed. Vervolgens werd de bruine merrie doorverkocht en reed Anne van Vulpen er nog een aantal parcoursen mee op ZZ-niveau (1.35 m.) En nu staat de merrie dus in Amerika. De huidige eigenaars zijn erg blij met Wilottie en tot de tijd dat hun dochter (die net van de pony’s afkomt) sterk genoeg is voor Wilottie, wordt de merrie voornamelijk getraind en op wedstrijden uitgebracht door haar trainsters. Afgelopen maand liep Wilottie mee in een 1.35 m. “mini-prix” voor het goede doel en volgende week zal ze aan de start verschijnen op het Blenheim Summer Classic in San Juan Capistrano, eveneens op ZZ niveau. We wensen dochter Amanda en haar trainsters good luck with Wilottie!!

Ook de 1e nakomeling van onze fokmerrie Rilottie presteerd goed in de sport. De dochter van Orame springt in Zweden succesvol op 1.40 m. niveau.

Archieffoto 2003: Wilottie (Corland x Voltaire) met haar moeder Rilottie in de wei.

 

01-08-2011) Dilottie (Orame x Voltaire) zadelmak

Onze 3-jarige merrie Dilottie, uit fokmerrie Rilottie, is inmiddels weer thuis. Ze werd afgelopen tijd zadelmak gemaakt bij Henri Vos in Dalerveen. Dilottie lijkt zeer veelbelovend. Ze is niet alleen bijzonder werkwillig maar beschikt ook over zeer veel springvermogen. Eerder dit jaar wist de merrie zich al te selecteren voor de finale van het vrijspringen voor jonge paarden. Ook de andere nakomelingen van stermerrie Rilottie (de moeder van Dilottie) bewijzen zich inmiddels in de sport. Vilottie (een volle zus van Dilottie) springt succesvol 1.40 in Zweden en Wilottie (Corland x Voltaire) werd door Anne van Vulpen in het 1.35 uitgebracht en is inmiddels verkocht naar Amerika. Dilottie wordt nu, i.v.m. haar jonge leeftijd en talent slechts licht dressuurmatig getraind, waarna ze van het voorjaar naar een springruiter / amazone zal gaan.

 

02-07-2011) Fokmerrie Relinda drachtig van Wittinger Vdl

Ook onze fokmerrie Relinda (Corland x Hamlet) is inmiddels drachtig. De schimmelmerrie die vorig jaar twee maal met spoed geopereerd werd, is inmiddels goed hersteld en drachtig van de KWPN dekhengst Wittinger Vdl. De nakomelingen van fokmerrie Relinda lijken zeer veelbelovend. Ze bracht o.a de reservekampioen van de veulens van Overijssel (inmiddels ster en succesvol Z2 dressuur) en onlangs werd haar 4-jarige zoon geselecteerd voor de halve finale van de VION cup.

Wittinger Vdl (Indoctro x Nimmedor);

Wittinger heeft naast een fantastische moederlijn ook een zeer sterke vaderlijn die bestaat uit hengsten die zich ruimschoots hebben bewezen in de fokkerij en in de sport.
In de sport doet Wittinger het erg goed, hij werd kampioen van de hengstencompetitie klasse Z/ZZ, was 7de op het NK voor 7-jarigen en is succesvol in de internationale jonge paardenrubrieken. Hij werd o.a. 1ste in Eindhoven, 2de in Bourg en Bresse, 3de in Lons le Saunier. In Wiener Neustadt werd Wittinger 6de in de finale van de Platina Tour, een 1.45m rubriek. Vorig jaar won Wittinger de finale van het 1.30m in Zuidbroek en dit jaar werd hij 2de in de 1.30m finale. Bron:
www.vdlstud.nl

 Verwachte veulens 2012: Boss Vdl x Voltaire (moeder Rilottie, uitgerekend maart 2012),Whitaker x Ahorn (moeder Wolinda, uitgerekend april 2012), Wittinger Vdl x Corland (moeder Relinda, uitgerekend mei 2012)

 

23-06-2011) Successen tijdens CSI Geesteren

Tijdens het CSI Twente in Geesteren kwam zowel onze 4-jarige ruin Chapeau als ons hengstveulen Gadget in actie.

Chapeau (Upgrade x Corland) werd tijdens de rubriek 4-jarigen springpaarden keurig voorgesteld door Rom Vermunt. De schimmelruin, die nog maar weinig wedstrijdervaring heeft, ging ondanks de geweldige entourage op het hoofdterrein, probleemloos foutloos rond en liet wederom veel springvermogen zien. Dankzij deze goede prestatie wist de combinatie zich te selecteren voor VION Cup, waar talentvolle jonge springpaarden met elkaar de strijd aan gaan tijdens de KWPN paardendagen in Ermelo.

Zie video: voorselectie VION Cup CSI Geesteren

Hengstveulen Gadget (Vingino x Ahorn x Corland) behaalde tijdens de centrale keuring van Overijssel, die dit jaar voor het eerst gehouden werd tijdens en op de terreinen van CSI Twente, een mooie 1e premie. De jury was postief over zijn goede ontwikkeling en krachtige, ruime gangen.

 

 

   

 Chapeau wist zich tijdens de rubriek 4-jarigen op CSI Twente te selecteren voor de VION Cup

 

 

 Hengstveulen Gadget (Vingino x Ahorn) behaalde tijdens de centrale keuring van Overijssel een 1e premie

 

 

 12-06-2011) Chapeau wederom foutloos

Onze 4-jarige ruin Chapeau, gereden door Rom Vermunt, wist tijdens het pinksterconcours in Denekamp goed te presteren. De schimmelruin (Upgrade x Corland) sprong erg fijn en bleef ondanks zijn geringe ervaring en de mooie entourage zonder problemen foutloos.

Zie ook video: wedstrijd Denekamp

 

11-06-2011) Fokmerrie Wolinda drachtig van Whitaker

Onze fokmerrie Wolinda is weer drachtig. De PROK merrie van Ahorn x Corland is gedekt door de KWPN goedgekeurde dekhengst Whitaker (Clinton x Indoctro) en verwacht in april 2012 haar veulen. Wolinda heeft op dit moment een groot, hoogbenig hengstveulen van Vingino aan de voet.

 

Whitaker;

De donkerbruine Whitaker is de eerste KWPN goedgekeurde zoon van de internationale springhengst Clinton. De hoogbenige hengst, springkampioen van het KWPN najaars-verrichtingsonderzoek van 2006, werd geroemd om zijn fantastische instelling en zijn fijne karakter. Daarnaast ontving de rassige Clinton zoon veel waardering voor zijn uitstekende springkwaliteiten. Techniek en aanleg werden beloond met een 8, vermogen en galop zelfs met een 8.5. Bron: www.hanshorn.nl

 

10-06-2011) Dilottie rontgenlogisch goedgekeurd

 Onze 3-jarige merrie Dilottie (Orame x Voltaire) is inmiddels rontgenlogisch goedgekeurd. De 3-jarige getalenteerde merrie zal nu zadelmak gemaakt gaan worden.

 

05-06-2011) Wedstrijd-ervaring voor Chapeau (Upgrade x Corland)

Onze 4-jarige ruin Chapeau, uit fokmerrie Relinda heeft inmiddels, onder Rom Vermunt, parcours ervaring opgedaan. Tijdens een oefenparcours in Ootmarsum bleef hij keurig foutloos. Tijdens de Wiekse Ruiterdagen in  Westerhaar kwam Chapeau voor het eerst officieel aan de start in de klasse B springen, waar hij slechts 1 springfout noteerde. Op zondag 5 juni kwam hij aan de start in Deurningen (klasse B) waar hij, ondanks zijn geringe ervaring al een nette foutloze rit liet zien. Aangezien Rom officieel geen B meer mag starten, startte hij HC en kwam hij dus niet terug in de barrage.

Dat Chapeau over veel springvermogen beschikt, bleek ook al tijdens de stamboekkeuring van IJsselmuiden eerder dit weekend. Voor een eventueel preferentschap van moeder Relinda werd besloten Chapeau voor te stellen op de stamboekkeuring. Helaas liet hij op exterieur wat punten liggen waardoor het ster-predikaat net niet gehaald werd.  Wel kreeg de schimmelruin zeer goede cijfers voor zijn basisgangen en springvermogen en zeer positief commentaar van de jury. Hij werd geprezen vanwege zijn ruime gangen, goede balans in de galop en zijn springvermogen. “De ruin waardeert zich op naarmate het hoger wordt. Hij gaat dan met veel macht en vermogen springen en opent achter zeer goed”. Hij kreeg de volgende punten: stap: 75 pt., draf: 75 pt., galop: 80 pt., techniek: 70 pt., refexen: 70 pt., vermogen: 80 pt.

 

5-5-2011) Springvideo Esprit (Cardento x Voltaire)

Onze 2-jarige hengst Esprit (Cardento x Voltaire), uit onze fokmerrie Rilottie, heeft inmiddels een aantal keren ervaring opgedaan met vrijspringen. De veelbelovende jonge hengst lijkt te beschikken over veel vermogen en staat momenteel in de opfok bij Stal ’t Hofstee in Lattrop. Stal 't Hofstee is tevens mede-eigenaar van Esprit.

Zie springvideo

 

25-4-2011) Fokmerrie Rilottie drachtig

Onze fokmerrie Rilottie is weer drachtig. De bruine ster-merrie van Voltaire, die inmiddels een nationaal en internationaal springpaard voortbracht is gedekt door de KWPN goedgekeurde dekhengst Boss (Indoctro x Nimmedor x Silbersee) en verwacht in maart 2012 haar veulen.

Als 3-jarige werd Boss gekroond tot kampioen van de KWPN hengstenkeuring vanwege zijn mooie type, goede bewegingen en goede springtechniek.
Boss deed een goed verrichtingsonderzoek en kreeg o.a. een 8,5 voor zijn Galop, Reflexen, Vermogen, Rijdbaarheid en Instelling en voor zijn aanleg als Springpaard. De veulens van Boss hebben uitstraling en staan goed in het model. Daarnaast kunnen ze goed bewegen met veel souplesse en ruimte in alle drie gangen. Boss kreeg een zeer goed veulenrapport. Verwachtingswaarde: 147. Boss: Schoonheid, Fokkerij en Sport in één.

Bron: www.vdlstud.com

 

24-4-2011) Hoogbenig hengstveulen van Vingino geboren 

1e paasdag is onze fokmerrie Wolinda (Ahorn x Corland) bevallen van een mooi, hoogbenig hengstveulen van Eurocommerce Vingino (Voltaire x Cassini I x Quidam de Revel).  Moeder en zoon genieten  in de wei van het mooie voorjaarszonnetje.

 

      

 

 

 

 

 

 

10-4-2011) Dilottie (Orame x Voltaire) en Chapeau (Upgrade x Corland) te koop aangeboden 

Onze 3-jarige merrie Dilottie en onze 4-jarige ruin Chapeau, uit eigen fokkerij worden te koop aangeboden. De getalenteerde 3 –jarige dochter van Orame, uit fokmerrie Rilottie, wist eerder dit jaar zich nog te selecteren voor de finale vrijspringen in Saasveld. Onze 4-jarige schimmelruin Chapeau, uit fokmerrie Relinda is inmiddels netjes zadelmak en wordt momenteel opgeleid door Rom Vermunt. Zie ook www.romvermunt.nl

Zie: Te koop!

 

13-3-2011) Chapeau (Upgrade x Corland) naar Rom Vermunt

Onze 4-jarige schimmelruin Chapeau, uit fokmerrie Relinda, zal vanaf nu verder getraind worden door Rom Vermunt. Chapeau (Upgrade x Corland) is inmiddels al verhuisd naar de stal in Geesteren. www.romvermunt.nl

 

01-03-2011) Hengstveulen voor Zitina

Vanochtend is onze elite merrie Zitina (Painted Black x Cabochon) bevallen van een mooi hengstveulen (v. Zhivago). Voor Zitina is dit haar 1e veulen. Merrie en veulen maken het goed. Binnenkort volgen meer foto's.

 

      

 

 

 

 

 

 

 

27-02-2011) Dilottie geselecteerd voor finale vrijspringen

Onze 3-jarige merrie Dilottie (Orame x Volaire) uit fokmerrie Rilottie wist zich afgelopen zaterdag te selecteren voor de finale vrijspringen voor jonge paarden. In een groot deelnemersveld (105 deelnemers) wist ze zich bij de beste 24 te plaatsen. Hierdoor wist ze een startbewijs voor de finale te bemachtigen. De finale, die op maandag 21 maart a.s. in de Ankerhallen te Saasveld zal worden gehouden, wordt gejureerd door: Gert-Jan Bruggink en Egbert Schep.

Onze 4-jarige ruin Chapeau (Upgrade x Corland), die eveneens meedeed aan de voorselectie, presenteerde zich helaas niet optimaal waardoor hij met 27 punten net buiten de groep finalisten viel.

 

 

Dilottie (Orame x Voltaire) in actie tijdens de voorselectie

 

 

 

Laatse loodjes voor Zitina (Painted Black x Cabochon)

Eind febuari is onze schimmelmerrie Zitina, drachtig van de KWPN dekhengst Zhivago uitgerekend. De elite dressuurmerrie, die vanwege de zwangerschap van Jacqueline geinsemineerd werd, heeft in haar nog jonge leven al vele successen geboekt. Ze was o.a. winnares 5 jarige dressuurpaarden PAVO CUP Overijssel en liep op zowel vier- als vijfjarige leeftijd mee tijdens de halve finale van de Pavo Cup in Ermelo. 

Daarnaast wist ze zich onder Jacqueline ook te selecteren voor de selecties van het WK voor jonge dressuurpaarden. In de IBOP test, die ze in 2009 liep, kwam wederom haar kwaliteit naar boven. Ze behaalde zeer hoge cijfers en verdiende met een eindscore van 80 punten ruimschoots het elite predicaat.

Zhivago  (Krack C x Jazz)

De KWPN goedgekeurde dekhengst Zhivago wist afgelopen weekend nog van zich te laten horen. Tijdens de hengstencompetitie in Den Bosch was hij onder Theo Hanzon in de klasse Z / ZZ-licht met overmacht de beste. Met maar liefst 3 negens voor stap, algemene indruk en exterieur, en een 9,5 voor de galop hield de hengst met overmacht zijn voorsprong en won niet alleen de proef maar werd ook eerste in de eindstand van de competitie. (bron: knhs)

 

 

 

 

 

 

 

 

01-01-11) Team van Barneveld wenst iedereen een gelukkig en sportief 2011!

In 2010 zagen drie prachtige veulens het levenslicht in de stallen van team van Barneveld. Het hengstveulen Floriant  behaalde op de centrale keuring van Overijssel een  1e premie en werd uiteindelijk 4e van Overijssel bij de springgefokte veulens. Hiermee werd hij ook uitgenodigd voor de nationale veulenkeuring. Merrieveulen Folinda wist tijdens de veulenkeuring in Lonneker vierde te worden in de kampioenskeuring. Alle drie veulens staan momenteel in de opfok bij Team van Barneveld.

 

   

   

Floriant (Zagreb x Corland)

 

Folinda (Van Gogh x Ahorn)

 

Falottie (Emilion x Voltaire)

 

 

Voor Wout en Jacqueline was 2010 een bijzonder jaar. Jacqueline bleek zwanger en op 20-10-2010 werd hun dochtertje Floor geboren. Sportpaard Zitina werd (i.v.m. de zwangerschap van Jacqueline) geinsemineerd door het dressuurtalent Zhivago en Violet die Jacqueline voor eigenaresse E. Averbeck reed, werd in goed overleg verkocht. Sportpaard Vicomte werd verder doorgereden door Rom Vermunt en deze combinatie wist meerdere successen te boeken in de klasse Z2 dressuur. Hij wist zich o.a. te selecteren voor de finale kur op muziek klasse Z2 op Zwolle International. Inmiddels is ook Vicomte verkocht.

Voor de moeder van zowel Vicomte als Chapeau (Relinda) was 2010 echter een rotjaar. Eerst moest de merrie met spoed geopereerd worden aan de gekantelde baarmoeder (toen de merrie hoogdrachtig was) en later dit jaar overleefde de schimmelmerrie maar net een zware koliek waarbij de merrie wederom onder het mes moest. Dit is ook de reden waardoor we fokmerrie Relinda dit jaar niet hebben geinsemineerd maar de tijd geven om te herstellen. Ook fokmerrie Rilottie is bewust niet geinsemineerd om ook deze fokmerrie een jaar rust te gunnen.

In 2011 worden twee veulens verwacht (uit Elite dressuurmerrie Zitina en PROK springmerrie Wolinda) en zullen de 3-jarige merrie Dilottie en de 4-jarige ruin Chapeau, in februari mee doen aan de wedstrijd vrij-springen voor jonge paarden. Ook zal Chapeau voor het eerst wedstrijden gaan lopen.

 

Team van Barneveld wenst iedereen een gelukkig, succesvol en sportief 2011!

 

29-12-2010) Chapeau (v. Upgrade) zadelmak

Onze schimmelruin Chapeau is inmiddels opgehaald bij Herman Koorman in Slagharen.  De 3,5 jarige zoon van Upgrade (uit onze fokmerrie Relinda) is inmiddels netjes zadelmak en Jacqueline zal hem nu verder gaan opleiden. Vanwege het winterweer is, in overleg, besloten om Chapeau voorlopig te stallen bij Stal 't Hofstee waar de combinatie gebruik kan maken van de binnenmanege. Ook is Chapeau inmiddels rontgenlogisch goedgekeurd.

 

21-12-2010) Vicomte (v. Ferro) verkocht

Ons fokproduct Vicomte is onlangs verkocht. De 8-jarige ster ruin, die inmiddels succesvol op Z2 niveau loopt, zal begin januari naar zijn nieuwe eigenaar in Portugal verhuizen.

Als veulen wist Vicomte al op te vallen tijdens de Centrale Keuring van Overijssel, waar hij reservekampioen werd bij de hengstveulens en uitgenodigd werd voor de Nederlandse veulenkeuring. Als 4 - jarige werd hij Ster verklaard waarna hij door Jacqueline werd opgeleidt tot M2 niveau. Wegens zwangerschap (en inmiddels ouderschap van Jacqueline) werd besloten Rom Vermunt te benaderen om de getalenteerde bruine ruin verder te rijden. Rom wist met Vicomte zeer aansprekende resultaten te boeken. Hij wist zich niet alleen te selecteren voor de finale van de Almelose Ruiterdagen (klasse Z1), de finale van de Twente Cup dressuur (klasse Z2) maar had zich ook mogen klaarmaken voor de finale kur op muziek van Zwolle International. Vanwege de verkoop van Vicomte zal de combinatie hier echter niet meer aan mee kunnen doen. 

Vicomte is de eerste nakomeling van onze merrie Relinda (Corland x Hamlet x Joost)

 

10-12-2010) Finale Twente Cup dressuur voor Vicomte

Tijdens de laatste wedstrijd om de Twente Cup dressuur, verreden in Rijssen, wist Vicomte (v. Ferro) wederom goed te presteren. De 8-jarige bruine ruin zet onder Rom Vermunt in de klasse Z2 uitstekende resultaten neer. Nadat hij in de eerder verreden Twente Cup wedstrijden al: 2e (216 punten), 3e (227 punten) en 5e werd (223 punten) wist de combinatie vandaag (ondanks foutjes) beslag te leggen op de tweede plaats met 212 punten. Hiermee wist de combinatie zich in een zeer sterk deelnemersveld te plaatsen voor de finale die morgenavond verreden zal worden. Vicomte wordt door zwangerschap (inmiddels ouderschap) van Jacqueline door Rom Vermunt gereden. Zie ook www.romvermunt.nl

 

9-12-2010) Sneeuwpret

Terwijl er in heel Nederland veel overlast is vanwege een dik pak sneeuw, is het voor onze veulens hun eerste kennismaking met sneeuw. Ze kunnen hun geluk niet op en genieten zichtbaar!

 

   

Floriant (v. Zagreb) en  Falottie (v. Emilion)

 

Folinda (v. Van Gogh)

 

27-11-10) Nieuwsupdate

In de derde wedstrijd om de Twente Cup wist ons fokproduct Vicomte (v. Ferro) onder Rom Vermunt de vijfde prijs te behalen in Denekamp. De combinatie, uitkomend in de klasse Z2 dressuur werd door de jury, ondanks wat foutjes, beoordeeld met 223 punten. Afgelopen zaterdag hebben we Vicomte's halfbroer Chapeau (Upgrade x Corland x Hamlet) naar Herman Koorman in Slagharen gebracht waar de 3,5 jarige ruin zadelmak gemaakt gaat worden.

 

6-11-10) Chapeau terug uit de opfok

Onze 3,5 jarige schimmelruin Chapeau hebben we vandaag opgehaald uit Lattrop, waar hij 3 jaar lang bij 't Hofstee in de opfok heeft gestaan. Chapeau (Upgrade x Corland) zal over enkele weken naar Herman Koorman in Slagharen worden gebracht om daar zadelmak gemaakt te worden. Daarna is het de bedoeling dat Jacqueline de 3,5 jarige ruin verder gaat aanrijden. Chapeau beschikt over 3 goede gangen en werd als veulen tijdens veulenveiling Midden Nederland door Wout aangekocht.

Zie: http://www.veulen-veiling.nl/nederlands/default.asp?pageID=4&ID=133

 

6-11-10) Veulens afgespeend

Vandaag zijn onze twee merrieveulens Folinda (v. Van Gogh x Ahorn) en Falottie (Emilion x Voltaire)  afgespeend. Onze drie veulens staan nu samen in een grote stal zodat ze steun aan elkaar hebben. Hengstveulen Floriant (Zagreb x Corland) was i.v.m. een spoed koliekoperatie van zijn moeder al eerder bij zijn moeder weg. De twee merrieveulens zullen bij ons in de opfok gaan totdat ze 3 jaar oud zijn.

 

      

Hengstveulen Floriant

 

Merrieveulen Folinda

 

Merrieveulen Falottie

 

 

5-11-10) Vicomte wederom in de prijzen

Tijdens de tweede wedstrijd van de Twente Cup dressuur (verreden in Lonneker) wist Vicomte zich, onder Rom Vermunt, wederom in de prijzen te rijden. In de eerste wedstrijd werd de combinatie nog tweede, dit keer moest de combinatie genoegen nemen met een derde prijs. Door spanning liep de combinatie de nodige foutjes op en bleef het resultaat steken op 227 punten. Hiermee moest hij in de deelnemersveld van 28 combinaties Mariska Meenhuis en Iris Groeneveld voor laten gaan.

 

25-10-10) Een dochter!

Afgelopen woensdag (20-10-2010) is Jacqueline bevallen van dochter Floor. Vanwege een te hoge bloeddruk van Jacqueline is Floor in het vrouw en kind centrum in Enschede geboren. Na 1 overnachting in het ziekenhuis mochten moeder en dochter donderdag weer naar huis. Floor was bij de geboorte 48 cm groot en woog 2785 gram. Voor Wout en Jacqueline is dit hun eerste kindje.


  

15-10-10) Smoky op 37 jarige leeftijd overleden

Vandaag hebben we helaas onze oude B-pony Smoky moeten laten inslapen. We vonden Smoky ernstig verzwakt, liggend in de wei. De dierenarts kwam meteen ter plaatste en besloten werd om Smoky over te brengen naar de kliniek. Bij de kliniek was Smoky al in shocktoestand en niet meer in staat om op haar benen te staan. De dierenarts heeft Smoky zo snel mogelijk uit haar lijden verlost.

Smoky, 37 jaar oud was 31 jaar lang in bezit van familie van Barneveld en alle kinderen leerden op haar rijden. Daarnaast hebben vele mensen uit Denekamp en omgeving met Smoky een prachtige ponytijd gekend. In haar jonge jaren won Smoky veel prijzen in zowel dressuur als springen. In beide disciplines bereikte ze meerdere malen de klasse M. Januari 2009 besteede "De Paardenkrant" nog aandacht aan Smoky, die toendertijd nog regelmatig aan Bixie wedstrijden deelnam. Op haar 35e werd Smoky zelfs nog tweede in een bixie springparcours. Ook liep Smoky jarenlang mee met de lessen voor gehandicapten in manege de Zonnebeek in Denekamp.  In Dinkelland Visie (het plaatselijk huis aan huisblad van de gemeente Dinkelland) van woensdag 20 oktober werd uitgebreid aandacht besteed aan het overlijden van "de oudste pony van de gemeente Dinkelland".

 

10-10-10) Vicomte gekwalificeerd voor Zwolle International!

Twee dagen nadat Vicomte de 2e prijs wist te behalen in Wierden, werd de aansprekende bruine ruin onder Rom Vermunt wederom knap tweede in Balkbrug. Na een zeer sterke proef ( 221 punten) wist de combinatie zich te selecteren voor de finale kur op muziek klasse Z2 die op zondag 9 januari 2011 verreden wordt tijdens Zwolle International.

 

8-10-10) Vicomte (v. Ferro) tweede tijdens wedstrijd om de Twente Cup dressuur

Ondanks dat Vicomte nog maar enkele weken uitkomt in de klasse Z2 dressuur weet hij onder Rom Vermunt al zeer aansprekende resultaten neer te zetten. Tijdens de eerste wedstrijd om de Twente Cup dressuur, verreden in Wierden werd de combinatie tweede met 216 punten. Hiermee moest hij alleen Overijssels kampioene Linda Verwaal voor zich dulden.

Fokmerrie Relinda (de moeder van Vicomte) hersteld goed nadat ze begin augustus werd geopereerd aan koliek.

 

25-9-10) Wolinda en Zitina gescand op drachtigheid

Vandaag zijn onze merries Wolinda en Zitina nogmaals gescand op drachtigheid. Beide merries maken het goed en verwachten in 2011 hun veulens. Elitemerrie Zitina is drachtig van de KWPN dressuurhengst Zhivago, terwijl Wolinda een veulen van de springhengst Vingino verwacht.

 

25-9-10) Vicomte te koop aangeboden

Onze 8-jarige ster ruin Vicomte, die inmiddels succesvol Z2 dressuur loopt, wordt wegens zwangerschap te koop aangeboden. Momenteel wordt deze aansprekende ruin vakkundig getraind door Rom Vermunt, die hem ook op wedstrijden uitbrengt. Tijdens een concours in Haaksbergen op zaterdag 18 september j.l. wist de combinatie maar liefst 223 punten te scoren, goed voor een 2e prijs.  Zie ook: te koop

Filmpje //youtube.com/watch?v=J8WQAg7U0EU

 

14-9-10) Goed afstammelingsrapport voor Querly Elvis (Zagreb)

Vandaag was het de dag van de afstammelingkeuring van de nog jonge KWPN dekhengst Querly Elvis (Zagreb). Ook ons veulen Floriant was uitgenodigd om zich te presenteren op de terreinen van Eurocommerce in Lochem.  Floriant hebben we echter wegens omstandigheden (reeds afgespeend i.v.m. koliekoperatie van zijn moeder) en om risico's te vermijden afgemeld voor deze afstammelingskeuring. Naast de afstammelingkeuring van het KWPN was Floriant (uit fomerrie Relinda) ook al uitgeloot voor een thuiskeuring waarbij Wim Versteeg langs huis kwam om Floriant te beoordelen. Hij voldeed aan de bevindingen van het KWPN:

Querly-Elvis (Querlybet Hero x Heartbreaker)

Collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde hoogbenige veulens die voldoende in het springpaardenmodel zijn gebouwd. De draf is voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De galop is lichtvoetig, goed van ruimte, heeft een goede balans en veel lichaamsgebruik.

 

5-9-10) Overtuigend debuut Vicomte in klasse Z2 dressuur

De eerste nakomeling van onze fokmerrie Relinda wist dit weekend te overtuigen in zijn debuut in de klasse Z2 dressuur. Vicomte (v. Ferro), die op jonge leeftijd al opviel en reserve kampioen van Overijssel werd bij de hengstveulens weet ook in de dressuursport van zich te laten horen. Vicomte, die vanwege de zwangerschap van Jacqueline, gereden wordt door Rom Vermunt wist tijdens een wedstrijd in Langeveen drie van de vier proeven te winnen. Naast drie eerste prijzen en een derde prijs wist hij ook nog eens 5 winstpunten in 1 weekend te behalen. Hiermee heeft Vicomte ook de eerste 2 punten voor het prestatiepredikaat voor zijn moeder Relinda binnen gehaald.

Zie ook www.romvermunt.nl

 

 

 

20-8-10) Vicomte (v. Ferro) 7e op Overijsselse kampioenschappen klasse Z dressuur

Onze ster-ruin Vicomte wist tijdens de Overijsselse kampioenschappen dressuur in Wanneperveen door te dringen tot de kopgroep van Overijssel. Onder Rom Vermunt wist hij de eerste dag knap vierde te worden in een sterk deelnemersveld van 18 Z1 cominaties. Hiermee selecteerde hij zich voor de "finale" waarin de beste 9 combinaties streden om het kampioenschap. In deze beslissende finale viel de uitslag wat tegen en moest hij genoegen nemen met de 7e plaats. Binnenkort zal Vicomte onder Rom Vermunt de overstap naar de klasse Z2 dressuur gaan maken.

 

17-8-10) Fokmerrie Relinda weer thuis, Floriant afgemeld voor Nationale veulenkeuring

Anderhalve week nadat fokmerrie Relinda met spoed is geopereerd aan koliek in kliniek Hochmoor mocht onze merrie weer naar huis. Wel zal Relinda tot eind september boxrust moeten houden om de wond goed te laten genezen. De merrie is, ondanks de zware operatie goed te pas. Ook de artsen zijn positief over haar herstel. Haar veulen Floriant (ruim 3 maand oud), die inmiddels noodgedwongen afgespeend is, maakt het uitstekend. Floriant, die zich tijdens de Centrale Keuring van Overijssel wist te selecteren voor de Nederlandse kampioenschappen vermaakt zich samen met de twee merrieveulens Folinda en Falottie best. Desondanks hebben we het bruine hengstveulen van Eurocommerce Zagreb afgemeld voor de Nationale veulenkeuring. " We willen geen risico's nemen en daarnaast heeft hij de afgelopen tijd genoeg stress gehad"

 

 8-8-10) Merrieveulen Folinda (v. Van Gogh) presteerd goed tijdens veulenkeuring Lonneker

Ons merrieveulen Folinda, uit fokmerrie Wolinda, wist vandaag tijdens de veulenkeuring in Lonneker op te vallen. Ze werd in haar groep vooraan opgesteld en kreeg tevens een uitnodiging voor de kampioenskeuring, die later die middag plaatsvond. De jury sprak van een zeer correct veulen, dat gemakkelijk beweegt en voldoende lengte heeft. In de kampioenskeuring werd Folinda vierde van de acht kampioensveulens.

Falottie, uit fokmerrie Rilottie, wist in dezelfde groep springveulens de derde plaats te bezetten. Helaas viel Falottie hiermee net buiten de kampioenskeuring, waarvoor de beste 2 veulens van de groep werden uitgenodigd.

Floriant (v. Zagreb) moest door omstandigheden (zie nieuwsbericht hieronder) thuis blijven.

 

 

   

Folinda (Van Gogh x Ahorn) op het voorterrein

 

Folinda werd 1e in haar groep en uiteindelijk 4e in de kampioenskeuring.

 

 

5-8-10) Fokmerrie Relinda met spoed opgenomen en geopereerd in kliniek Hochmoor

Onze fokmerrie Relinda is wederom met gezondheidsproblemen met spoed opgenomen in Tierklinik Hochmoor in Duitsland. Vanmiddag troffen we de merrie met koliek aan in de wei. Doordat de merrie erg veel pijn had, niet reageerde op pijnstillers en zich niet liet onderzoeken vermoedde de dierenarts een slag in de darmen. Daarna is de merrie met spoed naar de tierkliniek Hochmoor gebracht. Veulen Floriant (v. Zagreb), dat aankomende zondag mee zou doen in de veulenkeuring van Lonneker en zich eerder dit seisoen al wist te selecteren voor de Nederlandse veulenkeuring, moest alleen achterblijven. Aangekomend in Hochmoor was de toestand van Relinda erg verslechterd. De artsen besloten dat opereren de enigste oplossing was, niet wetend wat ze zouden aantreffen. Inmiddels is de merrie herstellende van de zware operatie. Wel zijn de eerste 3 dagen kritiek en zijn de dierenartsen onzeker over het verder herstel van de merrie. Tijdens de operatie is 2 m dunne darm gevonden welke ernstig verdikt en vernauwd is. Relinda, moeder van o.a. Vicomte en Wolinda, werd eerder dit jaar al geopereerd aan een gedraaide baarmoeder. Hengstveulen Floriant, die bijna 3 maand oud is en dus genoodzaakt alleen achter moest blijven, maakt het goed.

Fokmerrie Relinda met veulen Floriant tijdens de Centrale Keuring van Overijssel.

 

5-8-10) Folinda en Floriant te koop aangeboden

Twee van onze veulens worden te koop aangeboden. Het gaat om het merrieveulen Folinda (Van Gogh x Ahorn) en het hengstveulen Floriant (Zagreb x Corland) Zie: te koop

 

30-7-10) Vicomte behaald hoge score in Hardenberg

Vicomte (v. Ferro) uit fokmerrie Relinda wist tijdens de Hardenbergse Ruiterdagen van zich te laten horen. Onder Rom Vermunt behaalde hij in de eerste proef in de klasse Z1 dressuur 206 punten. Door nog wat veel kleine foutjes viel de combinatie in een groot deelnemersveld nipt buiten de prijzen.

De tweede proef was goed voor maar liefst 224 punten. Hiermee verdiende Vicomte niet alleen 2 winstpunten maar ook een vierde prijs. Hij liet met deze score de nummer 5 maar liefst 10 punten achter zich.

 

16-7-10) Floriant helaas afgewezen

Nadat Floriant dinsdagmiddag voorlopig werd geselecteerd voor de veiling kregen we vandaag een mailtje dat Floriant toch is afgevallen en niet zal worden geveild tijdens de Elite Veulenveiling Borculo.

 

13-7-10) Floriant (v. Zagreb) voorlopig geselecteerd voor de nationale Elite veulenveiling Borculo

Vandaag (dinsdag 13 juli 2010) zijn we met Relinda en Floriant naar Roelofs in Den Ham gereden om daar ons hengstveulen Floriant voor te stelllen voor de selectiecommissie van de Nationale Elite Veulen Veiling Borculo. Floriant liet zich goed zien.  De jury kwam na afloop bij ons met goed nieuws: Floriant is VOORLOPIG GESELECTEERD!. Op zijn beoordelingformulier prijken enkel goede bevindingen: goede kwaliteit beenwerk, hoogbenig goed ontwikkeld veulen, krachtige, gedragen galop en veel souplesse.

 

 

7-6-10) Floriant (Zagreb x Corland x Hamlet) doet goede zaken op Centrale keuring van Overijssel

Ons hengstveulen Floriant, uit fokmerrie Relinda, wist tijdens de Centrale Keuring van Overijssel op te vallen. Floriant behaalde bij de springgefokte hengstveulens een 1e premie en werd vooraan in zijn groep opgesteld. De jury sprak van een goed ontwikkeld hengstveulen met een mooi "sporttype". Daarnaast loofde de jury hem voor  zijn lichtvoetige manier van galopperen en een goed ondertredend achterbeen. Floriant kreeg als enige van zijn groep een uitnodiging voor de kampioenskeuring die later die ochtend plaatsvond.  Tijdens deze kampioenskeuring werd Floriant knap vijfde en kreeg tevens een uitnodiging voor de Nederlandse Kampioenschappen welke in Ermelo gehouden zullen worden.

Hengstveulen Floriant behaald tijdens de Centrale Keuring van Overijssel een 1e premie en werd in de kampioenskeuring van Overijssel knap vijfde. Daarnaast kreeg hij een uitnodiging om deel te nemen aan de Nederlandse Kampioenschappen te Ermelo.

 

26-6-10) Goed verloop Almelose Ruiterdagen

Na zijn succesvolle debuut in de klasse Z1 dressuur wist Vicomte onder Rom Vermunt ook de rest van de week tijdens de Almelose Ruiterdagen goed te presteren. Hij behaalde in 6 proeven maar liefst 4 prijzen en 5 winstpunten.

 

22-6-10) Vicomte in de prijzen bij debuut klasse Z dressuur

Vicomte (v. Ferro) kwam vandaag voor het eerst aan de start in de klasse Z1 dressuur. Tijdens de eerste dag van de Almelose Ruiterdagen werd er onder Rom Vermunt al succes geboekt. In de eerste proef reed de combinatie 214 punten bij elkaar. Hiermee verdiende Vicomte niet alleen de derde prijs maar ook zijn eerste winstpunt in de klasse Z dressuur. De tweede proef moest de combinatie genoegen nemen met 202 punten. Echter wel goed voor een vijfde prijs.

 

7-6-10) Fokmerrie Wolinda drachtig van Vingino

Onze fokmerrie Wolinda, die op 12 mei beviel van een prachtig merrieveulen, is weer drachtig. Wolinda is geinsemineerd met sperma van Eurocommerce Vingino, de KWPN goedgekeurde dekhengst van Voltaire x Cassini x Quidam de Revel. Naast het veulen van Wolinda wordt in 2011 ook het eerste veulen van de dressuurmerrie Zitina verwacht. Zitina is drachtig van Zhivago (Krack C x Jazz). De fokmerries Relinda en Rilottie worden dit jaar bewust niet geinsemineerd. Fokmerrie Relinda werd in februari dit jaar met spoed geopereerd aan een gedraaide baarmoeder waardoor we besloten hebben haar een jaar rust te gunnen. Ook Rilottie, die al meerdere jaren achtereen veulens bracht mag een jaar overslaan en zal begin 2011 weer geinsemineerd gaan worden.

 

2-6-10) Merrieveulen geboren (v. Emilion x Voltaire)

 

      

 

 

 

 

 

Afgelopen nacht werd ons derde veulen geboren. Twee weken voor de uitgerekende datum was het al zover en mochten we Falottie welkom heten. Ondanks dat er wat kleine problemen waren met het afkomen van de nageboorte maakt Falottie uit uitstekend. Het is een sterk merrieveulen die veel van haar moeder Rilottie weg heeft. Fokmerrie Rilottie is een stermerrie van Voltaire die al meerdere succesvolle springpaarden voortbracht.

 

 

 

31-5-10) Colinda (v. Heartbreaker) verkocht

Colinda (Heartbreaker x Ahorn x Corland) is verkocht en zal, nadat ze geinsemineerd is, naar haar nieuwe eigenaar in Limburg verhuizen. De 3-jarige schimmelmerrie is de eerste nakomeling van onze fokmerrie Wolinda. Wij wensen de nieuwe eigenaar veel plezier en succes toe met Colinda.

 

 

Colinda, als 3 - jarige in de wei

 

 

12-5-10) Merrieveulen (Folinda) van Van Gogh geboren 

 

      

 

 

 

 

 

Twee dagen nadat fokmerrie Relinda bevallen was van een prachtig hengstveulen, was het alweer tijd om beschuit met muisjes te smeren. Fokmerrie Wolinda beviel van een chique merrieveulen (Van Gogh x Ahorn x Corland x Hamlet). Moeder en dochter maken het goed.

 

 

10-5-10) Hengstveulen (Floriant) van Eurocommerce Zagreb geboren

 

      

 

 

 

 

 

 

Op maandagavond 10 mei is ons eerste veulen van dit seizoen geboren. Fokmerrie Relinda bracht een mooi, groot, hoogbenig bruin hengstveulen. (Zagreb x Corland x Hamlet x Joost). Binnenkort hopen we nog meer nieuwe aanwinsten te mogen begroeten. Fokmerrie Wolinda is 13 mei uitgerekend (v. Van Gogh) en half juni verwachten we een veulen van de hengst Emilion (van Rilottie).

 

10-5-10) Vicomte (v. Ferro) voor training naar Rom Vermunt

In verband met de zwangerschap van Jacqueline is Rom Vermunt benaderd om Vicomte verder te trainen. Hij zal de 8-jarige ruin gaan trainen en hem, indien alles voorspoedig gaat, ook gaan uitbrengen op wedstrijden.

Zie www.romvermunt.nl

 

8-5-10) Violet naar nieuwe eigenaresse in Limburg

Vandaag is 8-jarige vosmerrie Violet (v. Pierrot) naar limburg verhuist. In verband met zwangerschap van Jacqueline en tijdgebrek van eigenaresse Elke Averbeck is besloten Violet te koop aan te bieden. Binnen enkele weken was de koop rond en binnenkort zal Violet samen met haar nieuwe eigenaresse naar Belgie vertrekken om daar op de paardenschool verder begeleidt te worden. Wij kijken terug op een mooie en succesvolle tijd met Violet en wensen Devanja  veel plezier en succes toe!

 

25-4-10) Zitina wint klasse M2; Violet loopt nette afscheidswedstrijd

Almelo - Tijdens de tweede buitenwedstrijd van dit seizoen wist Jacqueline zich met beide paarden in de prijzen te rijden. Violet, die voor de laatste keer samen met Jacqueline aan de start verscheen, behaalde in de eerste proef klasse M1 dressuur 185 punten. Goed voor een nette vijfde prijs. In de tweede proef had de combinatie was last van impulsverlies waardoor ze genoegen moesten nemen met 177 punten en een 10e plaats. Over twee weken zal Violet naar haar nieuwe eigenaresse in Belgie verhuizen.

Zitina liep pas haar tweede wedstrijd in de klasse M2 dressuur. Toch liet ze al twee nette proeven zien. "Ondanks dat we nog wat fouten maakten ben ik zeer tevreden over de vooruitgang van Zitina. De spanning, waar we aan het einde van het indoorseizoen wat last van hadden is vrijwel verdwenen en Zitina laat zich weer goed rijden" De combinatie behaalde 185 en 192 punten en mocht hiervoor de derde en eerste prijs voor in ontvangst nemen. In de tweede proef wist de combinatie, ondanks dat er drie maal een 4 op het protocol stond, de concurrentie op 6 punten achter zich te houden!

Violet, liep onder Jacqueline een nette laatste wedstrijd in Almelo en werd in een zwaar deelnemersveld vijfde met 185 punten.  (Archief-foto; Violet en Jacqueline kringkampioen 2009 klasse L1 dressuur)

 

17-4-10) Zitina derde bij debuut klasse M2!

Jacqueline bracht Zitina vandaag voor het eerst uit in de klasse M2 dressuur. Tijdens de eerste buitenwedstrijd van dit seizoen was Zitina nog behoorlijk fris waardoor er in de proeven nog behoorlijk wat fouten werden gemaakt. De eerste proef werd beoordeeld met 179 punten (net 1 punt te weinig voor een 4e prijs). De tweede proef was echter goed voor 186 punten en hiermee verdiende Zitina niet alleen haar eerste winstpunt in de klasse M2 maar ook een nette derde prijs. Violet, uitkomend in de klasse M1 moest genoegen nemen met resp. 177 en 172 punten. De vosmerrie, die binnenkort naar haar nieuwe eigenaresse verhuist, had last van vliegjes rond haar hoofd waardoor ze te onrustig in aanleuning was.

 

15-4-10) Zitina (v. Painted Black) drachtig van KWPN dekhengst Zhivago

De dressuurmerrie Zitina is, na 1 poging direct drachtig van de goedgekeurde dekhengst Zhivago. Zhivago (Krack Z x Jazz x Ulft) was reservekampioen van de hengstenkeuring in Den Bosch, verrichtingskampioen dressuurhengsten in 2007 en wist in 2009 overtuigend de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurbeloften op zijn naam te schrijven. Begin maart 2011 is Zitina (zie sportpaarden) uitgerekend.

 

14-4-10) Violet verkocht ivm zwangerschap

Dressuuramazone Jacqueline van Barneveld is 12 weken zwanger. Samen met haar vriend Wout Luttikhuis verwachtten zij eind oktober hun eerste kindje. Dit heeft echter ook consequenties voor de sportpaarden, die getraind worden door Jacqueline. Violet van eigenaresse E. Averbeck, is in goed overleg verkocht en zal binnen enkele weken naar haar nieuwe eigenaresse in Belgie vertrekken. Voor Vicomte wordt nog naar een passende oplossing gezocht. Jacqueline probeert Zitina voorlopig gewoon door te rijden. Daarnaast is Zitina inmiddels ingeinsemineerd in de hoop op een mooi dressuurveulen volgend jaar.

 

21-3-10) Tweede in Marienheem

 "Hoewel de spanning in de proef nog steeds voelbaar is, gaat het wel de goede kant weer op". Zitina behaalde afgelopen weekend in Marienheem de tweede prijs met 185 punten.  Violet, bleef in de klasse M1 dressuur op 175 punten steken.

 

06-03-10) Denekampse dressuurdagen; Violet officieel M dressuur

 Tijdens de Denekampse Dressuurdagen starte Jacqueline beide paarden (Violet en Zitina) in de klasse M1 dressuur. Violet, die nog maar net in deze klasse uitkomt, liep een verrassend goede 1e proef, die werd beloond met 197 punten. Helaas, door het zware deelnemersveld, was dat 1 puntje te weinig om in de prijzen te vallen. In de 2e proef zaten wat meer foutjes en bleef de combinatie steken op 182 punten. Zitina was, ondanks dat ze op het voorterrein uitstekend liep, in de ring veel te druk. "Zitina wil zo graag, dat ze de oefeningen, voor mijn hulp uitloopt en niet rustig afwacht" Dus voor de 2e proef bewust met veel meer ontspanning losgereden, en geprobeerd een "braaf" proefje te rijden, zodat Zitina meer op mijn hulpen zou wachten. Dit lukte gedeeltelijk. Met resp. 187 en 195 punten mocht Zitina voor de 2e proef de 4e prijs in ontvangst nemen.

Violet, die nog maar kort in de klasse M dressuur uitkomt, behaalde in Denekamp 3 winstpunten in 2 proeven

 

 26-2-10) Winst voor Zitina in Enschede

 

Archieffoto: Jacqueline en Zitina tijdens de pavo-cup prestentatie van Overijssel.

Jacqueline kwam vandaag met beide paarden aan de start in Enschede. Violet, die voor de 1e keer uitkwam in de klasse M1, had veel last van spanning en was behoorlijk kijkerig waardoor ze genoegen moest nemen met 179 en 173 punten. Ook Zitina had in de eerste proef last van spanning (183 pt.) maar maakte het in de 2e proef goed door 193 punten bij elkaar te rijden. Hiermee liet ze de nummer 2 maar liefst 5 punten achter zich.

 

23-2-10) Eindelijk naar huis

Twee weken nadat fokmerrie Relinda met spoed geopereerd is in kliniek Hochmoor, mochten we haar weer ophalen. Doordat de wond nog niet volledig genezen is, zal Relinda tot begin april boxrust moeten houden. Op 3 mei is Relinda uitgeteld van Eurocommerce Zagreb.

 

19-2-10) Fokmerrie Relinda blijft voorlopig nog in kliniek

Ondanks dat onze fokmerrie Relinda en haar ongeboren veulen de eerste 5 kritieke dagen na de operatie goed doorstaan hebben, mag onze merrie nog niet naar huis. De dierenartsen zijn positief over het herstel van de merrie maar willen haar voor de zekerheid in de kliniek houden i.v.m zwelling aan haar buik. 

 

11-2-10) Fokmerrie Relinda met spoed geopereerd

Tijdens de avondcontrole lag gisteravond onze fokmerrie Relinda met ernstige koliekverschijnselen in haar stal. De merrie, drachtig van Eurocommerce Zagreb, is 3 mei uitgeteld. Nadat de dierenarts ter plaatse was, werd er een draaiing van de baarmoeder vastgesteld.  Om geen enkel risico te nemen werd besloten om Relinda direct over te brengen naar Tierkliniek Hochmoor in Duitsland. Daar aangekomen leek de toestand stabiel en besloten de artsen om de situatie even aan te kijken. Rond 6.15 uur vanmorgen kregen we het telefoontje dat Relinda alsnog met spoed is geopereerd om haar veulen te redden. De operatie is goed verlopen maar de eerstkomende 5 dagen zijn kritiek voor een eventuele afstoting van het veulen.                                                                                          

 

6-2-10) Geen startbewijs voor het NK

Tijdens het Overijssels kampioenschap dressuur dat in Wierden verreden werd moest Jacqueline met haar paarden Violet en Zitina genoegen nemen met een resp. 8e en een 7e plaats. Violet, uitkomend in de klasse L2 dressuur liep niet optimaal. De aanleuning was  niet helemaal goed en Jacqueline kwam dan ook met een slecht gevoel de ring uit. Desondanks behaalde de combinatie 189 en 185 punten maar viel hiermee wel net buiten de prijzen. Violet werd in een deelnemersveld van 28 combinaties: 8e van Overijssel.

Zitina daarentegen liep ontzettend fijn maar maakte in de proef teveel kleine foutjes. Toch was Jacqueline erg tevreden over Zitina. De combinatie behaalde in een zwaar deelnemersveld 191 en 195 punten maar moest genoegen nemen met de 7e plaats.

 

24-1-10) Met beide paarden geselecteerd voor Overijsselse kampioenschappen

Jacqueline wist zich vandaag met zowel Zitina als Violet te selecteren voor de Overijsselse kampioenschappen dressuur die op 6 februari in Wierden verreden zullen gaan worden. Tijdens het kringkampioenschap in Lonneker kwam Jacqueline met Violet uit in de klasse L2. Als tweede starter was het vroeg dag voor de combinatie. Ondanks wat lichte spanning en enkele kleine foutjes liet de combinatie een redelijke proef zien, die werd beloond met 188 en 192 punten. Uiteindelijk werden ze in een deelnemersveld van 22 combinaties 7e. Goed voor een startbewijs op de Overijsselse kampioenschappen.

Met Zitina kwam Jacqueline aan de start in de klasse M1 dressuur. Zitina liep erg fijn maar maakte een grote fout toen ze, bij het passeren van de spiegel op de lange zijde, haar spiegelbeeld zag als een "indringer" en een flinke bokkesprong maakte. Vervolgens sprong ze om naar de verkeerde galop waardoor er bij beide juryleden een 3 op de eindlijst stond. Na dit voorval bleef Zitina nog wat gespannen met wat tactfouten tot gevolg. Desondanks werd de combinatie toch nog 4e in een sterk deelnemersveld van 18 combinaties. Dankzij de behaalde 190 en 195 punten heeft ook Zitina een startbewijs voor de Overijsselse kampioenschappen binnen.

 

8-1-10) Derde prijs in Den Ham

Tijdens een indoor dressuurwedstrijd in Den Ham zijn Jacqueline en Zitina derde geworden. De combinatie behaalde in de klasse M1 dressuur 189 punten.

 

 

Zaterdags zou Jacqueline met Violet aan de start verschijnen. Vanwege de slechte weersvoorspellingen en sneeuwval heeft Jacqueline in overleg met Elke Averbeck (eigenaresse Violet) besloten om niet te starten.

Jacqueline en Zitina in actie tijdens het indoorconcours in Den Ham

 

1-1-10) Team van Barneveld wenst iedereen een gelukkig en sportief 2010!

Na een sportief gezien uitstekend jaar voor team van Barneveld kan er met tevredenheid teruggeblikt worden op 2009. Drie prachtige hengstveulens zagen het levenslicht in de stallen van team van Barneveld. Het veulen Excellent behaalde op de centrale keuring van Overijssel een goede 1e premie en werd uiteindelijk 5e van Overijssel bij de springgefokte veulens. Daarnaast werd Excellent tijdens de veulenkeuring in Lonneker derde in de kampioenskeuring.

 

      

Eastpoint (v. Westpoint)

In bezit van team van Barneveld en zal worden opgeleidt tot dressuurpaard.

 

Excellent (v. Vaillant)

Verkocht naar stal Eurocommerce. Wist als veulen te imponeren op verschillende keuringen.

 

Esprit (v. Cardento)

In bezit van team van Barneveld en stal het Hofstee (Lattrop)

 

 

Jacqueline wist in de dressuursport prachtige resultaten neer te zetten. Ze werd o.a.: winnares PAVO CUP Overijssel (5-jarige jonge dresuurpaarden), winnares jonge paardenproef (Lonneker), kringkampioen, twents dressuurkampioen, 3e op de Overijsselse Kampioenschappen en werd afvaardigd naar het NK en de halve finale van de PAVO CUP. Ook behaalde Zitina onder Jacqueline het hoogst haalbare predikaat voor de fokkerij (elite) en kreeg prachtige cijfers van de jury.

Voor 2010 is Jacqueline met Zitina geselecteerd deel te nemen aan de selecties voor het Wereldkampioenschap jonge dressuurpaarden dat in het Duitse Verden zal plaatsvinden. De selecties gaan in april / mei 2010 van start en er zullen uiteindelijk 6 (v.d. 37) 5-jarige combinaties Nederland gaan vertegenwoordigen. Ook verwacht team van Barneveld, net zoals in 2009, drie veulens en zal de, inmiddels 3-jarige merrie Colinda, in februari mee doen aan haar eerste wedstrijd (vrij-springen voor jonge paarden)

Team van Barneveld wenst iedereen een gelukkig, succesvol en sportief 2010!

 

20-12-09) Winst in klasse L2 en M1

Onder winterse omstandigheden stond er voor Jacqueline indoor Saasveld op het programma. De temperatuur daalde maar liefst naar -10 graden. Desondanks was het voor Jacqueline een succesvol concours. Zaterdag 19 december kwam Jacqueline met Zitina aan de start in de klasse M1 dressuur. De eerste proef verliep goed m.u.v. enkele kleine foutjes zoals het achterwaarts gaan. Toch overheerste een tevreden gevoel.  De combinatie behaalde in een zwaar deelnemersveld maar liefst 207 punten. Goed voor 2 winstpunten en een 1e prijs. In de tweede proef reed Jacqueline een aantal onderdelen van de proef zelf verkeerd waardoor de combinatie op 186 punten bleef steken.   

Jacqueline behaalde met Zitina maar liefst 207 punten in de klasse M1 

Op zondag 20 december was Violet aan de beurt in de klasse L2 dressuur. Door de hevige sneeuwval waren er vele afmeldingen. Violet liet twee redelijke proeven zien. Deze werden door de jury beloond met 193 en 197 punten. Zowel Maud Leloux als Jacqueline mochten eenmaal de 2e en eenmaal de 1e prijs in ontvangst nemen.

                                                    

13-12-09) Violet tweede tijdens concours Markelo

Tijdens het indoordressuurconcours in Markelo wist Jacqueline zich met Violet in de prijzen te rijden.Dankzij een nette constante proef behaalde de combinatie 201 punten. Goed voor 2 winstpunten en een 2e prijs. Clubgenote Natasja Damhuis werd in dezelfde klasse met haar paard Zidaan derde met 196 punten. Jacqueline kijkt tevreden terug: "De laatste tijd was Violet behoorlijk afgeleidt tijdens de wedstrijden maar vandaag bleef de ze goed bij de les". De vosmerrie, in eigendom van Elke Averbeck zal samen met Jacqueline na de kampioenschappen de overstap naar de klasse M gaan maken.

Ook Zitina kwam aan de start in Markelo. In de klasse M1 dressuur liet de combinatie een redelijke proef zien die beloond werd met 184 punten. Doordat Zitina tijdens de laatste wedstrijd van de Twente Cup aanleuningsproblemen vertoonde heeft Jacqueline bewust met meer ontspanning losgereden. Ook in de proef was er duidelijk meer ontspanning te zien en was Zitina beter in de aanleuning. De combinatie eindigde uiteindelijk als zesde ex equo en viel hiermee net buiten de prijzen.

 Violet (Pierrot x Voltaire)

 

12-12-09) Vrijspringen jonge paarden

In voorbereiding op de wedstrijd vrij springen voor jonge paarden in Saasveld die eind februari gepland staat, hebben vandaag alle jonge paarden van Team van Barneveld vrij gesprongen bij stal 't Hofstee in Lattrop. De twee 2,5 jarigen, die in februari zullen meedoen tijdens deze wedstrijd hebben vorig jaar al enige ervaring opgedaan. Voor de andere paarden, was het hun eerste ervaring met vrij springen. De volgende paarden van team van Barneveld hebben vrijgesprongen:

  • Colinda (Heartbreaker x Ahorn x Corland), 2,5 jaar oud, merrie 
  • Chapeau (Upgrade x Corland x Hamlet), 2,5 jaar oud, hengst
  • Dilottie (Orame x Voltaire x Creool) 1,5 jaar oud, merrie
  • Esprit (Cardento x Voltaire x Creool) 0,5 jaar oud , hengst
  • Eastpoint (Westpoint x Corland x Hamlet) 0,5 jaar oud, hengst

Vooral Colinda en Chapeau sprongen opvallend goed. Colinda (v. Heartbreaker) spring met veel reflex en lichaamsgebruik. Chapeau, de schimmelhengst van Upgrade is nog volop in ontwikkeling waardoor hij exterieurmatig nog wat tekort komt maar qua springtechniek was hij overtuigend en zeer voorzichtig.

Verrassend was ook Eastpoint. Het aankomende dressuurtalent van Jacqueline liet ook een zeer goede sprong zien, waarbij hij achter zeer goed uit klapte een zeer voorzichtig was. Hier komt duidelijk naar voren dat de moeder van Eastpoint (Relinda, fokmerrie bij team van Barneveld) zeer veel springvermogen doorgeeft aan haar nakomelingen, aangezien de vader van Eastpoint puur dressuur gefokt is. Binnenkort zullen de video's van het vrijspringen op deze site gezet worden.

 

15-11-09) Wederom succesvol weekend; Zitina wint jonge paardenrubriek!

Op zaterdag 14 november kwam Jacqueline met Zitina aan de start tijdens een dressuurconcours in Almelo. In de klasse M1 liet de combinatie twee sterke proeven zien. Jacqueline was ook zeer tevreden over Zitina, die in korte tijd de M oefeningen goed oppakt. Desondanks moest de combinatie in de eerste proef genoegen nemen met slechts 179 punten en een 9e plaats. Verbaasd over dit resultaat liet de combinatie zich echter niet uit het veld slaan. De tweede proef verliep, (net zoals de eerste proef) goed en correct. Hiermee werd de combinatie overtuigend eerste met 194 punten.

Op zondag 15 november kwam Jacqueline met Zitina aan de start tijdens de jonge paardenrubriek in Lonneker. Bij de 5-jarigen werd er een individuele proef verreden die de combinaties zelf moesten maken en waar diverse verplichte onderdelen in verwerkt moesten worden. Deze proef werd beoordeeld door een tweetallige jury t.w. Ciska van Meggelen en Edwin Langenvoort. Ondanks dat de proef verreden werd in een 20x60 meter wedstrijdring (terwijl de combinatie thuis geoefend had in een 20x40 baan) en dat er in het galopgedeelte van de proef een fout werd gemaakt, wisten Jacqueline en Zitina de eerste prijs op te eisen. Met 2% voorsprong verwezen ze Iris Groeneveld en Marije Klaassen naar de tweede plek.

 

13-11-09) Intervieuw Dhr. Ruiterkamp in de Paardenkrant

Vandaag (vrijdag 13 november 2009) is er in de Paardenkrant een intervieuw gepubliceerd  over dhr. Ruiterkamp. In het artikel "uit het oog verloren" wordt teruggeblikt op de toppers van toen. Dhr. Ruiterkamp, inmiddels 83 jaar, komt al jarenlang wekelijks bij Jacqueline om haar te trainen. In het artikel wordt o.a. ingegaan op de prachtige carriére van Dhr. Ruiterkamp.

Dhr. Tinus Ruiterkamp, inmiddels 83 jaar oud, heeft veel bekende instructeurs opgeleid. O.a. Tineke Bartels, Coby van Baalen, Jeanette Haazen, Roeli Bril, Henk Nijhof, Wim Bonhof, Lammert Haanstra zijn ooit opgeleidt door dhr. Ruiterkamp. Naast het opleiden van instructeurs heeft hij talrijke functies bekleed. Hij was o.a. directeur van de ORUN-opleidingen, leidde de ORUN cursussen en nam instructeursexamens af. Tien jaar lang leidde hij het hengstenverrichtingsonderzoek met werkte dagelijks met ruiters als Wout-Jan van der Schans, Johan Hamminga, Maarten van den Bosch,Wim Bonhof enz. enz. In 1967 tot 1985 was hij bondscoach van het Nederlandse eventingteam dat meerdere successen behaalde op EK's.

 

5-11-09) Winst in tweede wedstrijd om Twente Cup

Vijf dagen nadat Jacqueline en Zitina Twents Dressuurkampioen klasse M zijn geworden, weet de combinatie wederom van zich te laten horen. Tijdens de tweede wedstrijd om de Twente Cup, verreden in Lonneker, werd er in een zwaar deelnemersveld van 24 combinaties maar liefst 202 punten behaald. Ondanks wat spanning in het begin van de proef werd er een goed resultaat neergezet.  Dankzij de behaalde 202 punten mocht de combinatie twee winstpunten en de 1e prijs in ontvangst nemen.

 

31-10-09) Twents Dressuurkampioen klasse M

Tijdens de tweede en tevens laatste wedstrijd van de Twentse Dressuurcompetitie wist Jacqueline met Zitina goed te presteren.
De combinatie, die slechts enkele weken in deze klasse uitkomt, werd uitgeroepen tot Twents Dressuurkampioen klasse M. In totaal streden er zo'n 20 M combinaties (M1 en M2) om de titel Twents Dressuurkampioen.

De eerste proef werd met 190 punten beoordeeld en hiervoor mocht Jacqueline de tweede prijs in ontvangst nemen. De tweede proef ging nog beter maar moest de combinatie genoegen nemen met 188 punten en een derde prijs. Mede dankzij de constante prestaties tijdens beide wedstrijddagen (1e,2e,3e en 3e) werd de combinatie uitgeroepen tot Twents Dressuurkampioen klasse M.

Violet, die Jacqueline uitbracht in de klasse L2 dressuur, was tijdens de eerste proef erg afgeleidt. Desondanks behaalde de combinatie toch nog 187 punten. De tweede proef, die veel beter ging, werd met 191 punten beoordeeld. In de einduitslag van de Twentse Dressuurcompetitie klasse L2 eindigden Jacqueline met Violet op een nette vijfde plaats.

Jacqueline met Zitina, uitgeroepen tot Twents Dressuurkampioen klasse M

 

 

17-10-09) Zitina nu officieel M dressuur

Tijdens de eerste wedstrijd van de Twentse Dressuurcompetitie, welke verreden werd in De Lutte, kwam Jacqueline met zowel Violet als Zitina aan de start. In de klasse L2 dressuur wist Jacqueline met Violet haar concurrentie het moeilijk te maken.De eerste proef wist de combinatie dankzij 202 punten overtuigend te winnen. In de twee proef moesten ze Maud Leloux uit De Lutte voor laten gaan en werd de combinatie 2e met 196 punten.

In de klasse M1 dressuur kwam Jacqueline met de schimmelmerrie Zitina aan de start. De combinatie behaalde dankzij een flitsende 1e proef maar liefst 199 punten en wist hiermee  de eerste proef van de Twentse Dressuurcompetitie klasse M1 te winnen. In de tweede proef werd de combinatie derde maar viel, ondanks dat de nummer 2 evenveel punten behaalde, net buiten de prijzen.

 

10-10-09) Violet in de prijzen tijdens wedstrijd om de Twente Cup

Voor Jacqueline met Violet was het een goed begin van het indoorseizoen. Violet (v. Pierrot, eigendom E. Averbeck) liet een keurige proef zien tijdens de eerste wedstrijd om de Twente Cup. In de klasse L2 dressuur werd de combinatie in een zwaar deelnemersveld van 27 combinaties, vierde met 186 punten. In totaal zullen drie wedstrijden verreden worden waarna bekend wordt gemaakt wie er voor een finaleplaats in aanmerking komt.

 

5-10-09) Bodem paddocks vervangen

Vanwege een te losse bodem en problemen met koliekgevoeligheid is besloten om de aanwezige bodem in onze beide paddocks af te graven en hier een nieuwe toplaag in aan te brengen. Oorsponkelijke omheining en drainage zijn gehandhaafd.

 

   

Ontgraven van de zandbodem

 

De nieuwe, leemhoudende bodem

 

 

24-9-09) GESELECTEERD voor deelname aan selectie WK jonge dressuurpaarden

Dankzij de goede prestaties eerder dit jaar tijdens de PAVO CUP is Zitina geselecteerd voor de selecties van het Wereldkampioenschap jonge dresuurpaarden, dat in 2010 in het Duitse Verden zal plaatsvinden. De selecties gaan in april / mei 2010 van start en er zullen uiteindelijk 6 (v.d. 37) 5-jarige combinaties Nederland gaan vertegenwoordigen.

 

24-9-09) Zitina behaalt 80 punten in IBOP en heeft hiermee het predikaat ELITE behaald!

Zitina (Painted Black x Cabochon) en Jacqueline reisden af naar Stuifzand (Drenthe) om daar deel te nemen aan de IBOP dressuur (eendaagse aanlegtest). Zitina prestenteeerde zich, ondanks dat ze in het begin van haar proef wat afgeleid was, uitstekend.

De 5-jarige schimmelmerrie behaalde maar liefst 80 punten en heeft dankzij dit mooie resultaat het predikaat Elite behaald. Voorlopig zal Zitina in de sport ingezet worden maar het is de bedoeling Zitina uiteindelijk ook als fokmerrie in te zetten.

In totaal namen achttien dressuurpaarden deel aan deze IBOP, waarvan er twee meer dan tachtig punten behaalden.

De jury, bestaande uit Jacques Verkerk en Dirk Reyne, was onder de indruk van deze met veel souplesse bewegende merrie. Zitina, gefokt door de heer J. Hurkmans uit Veghel, kreeg de volgende cijfers: Stap 7,5, draf 8,5, galop 8, souplesse 8,5, houding en balans 7,5, bewerkbaarheid 8 en aanleg als dressuurpaard 8.
De jury roemde Zitina om haar opvallende beentechniek, goede souplesse, ijver en afdruk.
 

Elitemerrie Zitina

 

 

 

13-9-09) Oranje linten in Oldenzaal

Tijdens het concours in Oldenzaal wist Jacqueline wederom met beide paarden (Zitina en Violet) goed te presteren. Ondanks dat beide paarden wat last hadden van spanning, door een naastliggend bospad waar regelmatig wandelaars en hardlopers te zien waren, werden er vier redelijke proeven getoond. Violet liep twee constante proeven en werd met resp. 194 en 182 punten eerste en zevende. Zitina liep erg fijn, maar maakte door de spanning een paar fouten. Toch werd de combinatie met resp. 185 en 207 punten, 6e en overtuigend eerste (met maar liefst 15 punten voorsprong op de nummer 2). Naast de gebruikelijk geldprijzen mocht Jacqueline een waardebon in ontvangst nemen voor een algehele check-up van haar paard van dierenfysiotherapeute D. Frohoff te Enschede.

 

6-9-09) Wedstrijd Langeveen

De dag na het Nederlandse kampioenschap kwam Jacqueline alweer aan de start in Langeveen. Een concours dat georganiseerd was door de Molenruiters uit Tubbergen maar verreden werd in Langeveen. Zitina liet twee goede proeven zien. Vooral de tweede proef liep Zitina echt super. Helaas liep de combinatie enkele fouten in het galopgedeelte van de proef op maar met resp. 198 en 210 punten mocht de combinatie maar liefst 5 winstpunten en twee eerste prijzen in ontvangst nemen. Met Violet ( die ook in de klasse L2 dressuur uitkwam) werd Jacqueline door beide juryleden op een derde plaats gezet met resp. 194 en 198 punten.

 

5-9-09) Door groot plaatsingsverschil tussen juryleden net geen finale op het NK

Starttijd 9.08 uur in Ermelo. Als tweede van de in totaal 30 combinaties ging Jacqueline met Zitina de ring in tijdens het Nederlands kampioenschap dressuur klasse L2. Zitina liep lekker en maakte vrijwel geen fouten (op het achterwaarts gaan na). Na afloop kreeg de combinatie de tussenstand te horen: 189,193 en 198 punten en een voorlopige 1e plaats. Maar de ochtend was nog lang....... Om half 2 s'middags werd de uiteindelijke uitslag bekend gemaakt. Jacqueline en Zitina eindigen in een zwaar deelnemersveld van 30 combinaties als 10e. Helaas viel de combinatie nipt buiten de finale, waar de beste 8 combinaties aan mochten deelnemen. Opvallend was het grote plaatsingsverschil tussen de juryleden. De hoofdjury uit Noord Brabant zette Jacqueline en Zitina op een derde plaats, de jury uit Utrecht zette de combinatie op een 7e plaats terwijl de jury uit Drenthe de combinatie slechts als 22e plaatste.

 

29-8-09) Succesvol concours Haaksbergen

Vandaag kwam Jacqueline tijdens het concours hippique Haaksbergen aan de start met Zitina en Violet. In de ochtendrubrieken klasse L2 dressuur moest Zitina zich presenteren voor de jury. Helaas maakte de combinatie wat fouten, waardoor Jacqueline met een minder goed gevoel de ring verliet. Ondanks de fouten mocht de combinatie toch nog 193 en 198 punten noteren, goed voor een 3e en 1e plaats (van de in totaal 21 combinaties) Later op de middag kwam Violet in de middagrubriek van de klasse L2 aan de start. Beide proeven verliepen goed en de combinatie werd dan ook twee maal overtuigend eerste met resp. 194 en 199 punten.

 

22-8-09) Zitina en Jacqueline plaatsen zich voor het NK

Het Overijssels kampioenschap dressuur 2009 werd verreden in Luttenberg. In de eerste proef wisten Zitina en Jacqueline de jury te overtuigen en met 190 en 201 punten werden ze tweede in hun ring. De beste 6 combinaties per ring kwamen in de finale. Dus Zitina wederom opgezadeld om nogmaals (dit keer voor een andere tweetallige jury) een zeer sterke proef neer te zetten. Ondanks een paar kleine foutjes kreeg de combinatie van beide juryleden 194 punten. Hiermee werden ze 3e van Overijssel en kregen ze een uitnodiging voor de Nederlandse kampioenschappen die op zaterdag 5 september 2009 in Ermelo zullen plaatsvinden.

 

 

 

 

 

14-8-09) Drie winstpunten voor Violet bij debuut in klasse L2 dressuur

Tijdens het avondconcours in Enschede wist Jacqueline met Violet (Pierrot x Voltaire), eigendom van E. Averbeck,  tijdens hun debuut in de klasse L2 dressuur goed te presteren. Dankzij 186 en 197 punten mocht de combinatie de resp. derde en eerste prijs in ontvangst nemen en kunnen er 3 winstpunten worden genoteerd in de klasse L2 dressuur. 

 

 9-8-09) Excellent (Vaillant x Ahorn x Corland) derde bij kampioenskeuring Lonneker

Tijdens de Lonneker paardendagen is er een groeiende belangstelling voor de veulenkeuring. Drie groepen springveulens en een groep dressuurveulens werden aan publiek en jury getoond. Ondanks dat Excellent zich niet optimaal liet zien, wist hij een goed resultaat neer te zetten. In zijn groep werd hij in eerste instantie als eerste geplaatst maar bij de presentatie helaas een plaats achteruit gezet en werd hij uiteindelijk tweede in zijn groep. Daarmee kreeg hij, samen met de nummer 1 van zijn groep, een uitnodiging om later die middag terug te komen voor de kampioenskeuring.  Tijdens deze kampioenskeuring, waarin de beste 8 veulens van de dag terugkwamen, werd Excellent uiteindelijk derde. Volgens de jury was Excellent een veulen dat op de juiste manier beweegt en zeer gemakkelijk en lichtvoetig galloppeert.

   

 

31-7-09) Rilottie drachtig

Vanmorgen werd Rilottie gescand op drachtigheid bij 't Hofstee in Lattrop. Na 1 mislukte poging was het dit keer raak. Hiermee is onze laatste fokmerrie ook drachtig en verwachten we volgend jaar 3 veulens. Fokmerrie Relinda (Corland x Hamlet) is drachtig van Eurocommerce Zagreb, Wolinda (Ahorn x Corland) is drachtig van Van Gogh en Rilottie (Voltaire x Creool) is nu dus drachtig van Emilion.

 

 26-7-09) Zitina succesvol bij debuut in klasse L2 en Violet Kringkampioen

Jacqueline starte Zitina (Painted Black x Cabochon) afgelopen donderdag voor het eerst in de klasse L2 dressuur. Zitina liet zich van haar beste kant zien en maakte vrijwel geen fouten. Ook de jury was vol lof en dit resulteerde in maar liefst 209 punten en een eerste prijs. Ook Violet (Pierrot x Voltaire), eigendom van E. Averbeck wist samen met Jacqueline de concurrentie achter zich te laten in de klasse L1 dressuur door 199 punten bij elkaar te rijden. 

Afgelopen weekend stond het kringkampioenschap op het pro-gramma. In de klasse L2 was het spannend. Door foutjes moesten Jacqueline en Zitina in de eerste proef genoegen nemen met de 2e prijs. In de tweede proef herstelde de combinatie zich en werd eerste met 201 punten. Desondanks moesten Jacqueline en Zitina, Juliet Werner uit Lonneker, die kampioen werd, voor laten gaan. De volgende dag sleepte Jacqueline alsnog het kringkampioenschap binnen  maar dan met Violet in de klasse L1 dressuur.

 

                              

Jacqueline werd met Violet kringkampioen klasse L1 dressuur. Violet is eigendom van E. Averbeck.

 

 

 

 

21-7-09) Excellent niet door naar Elite Veulenveiling Borculo

Nadat Excellent gistermiddag voorlopig werd geselecteerd voor de veiling kregen we gisteravond een sms-je dat Excellent toch is afgevallen en niet zal worden geveild tijdens de Elite Veulenveiling Borculo.

 

20-7-09) Excellent voorlopig geselecteerd voor Nationale Elite Veulen Veiling Borculo

Vandaag (maandag 20 juli 2009) zijn we met Wolinda en Excellent naar hengstenhouderij Brinkman in Twello gereden om daar ons veulen Excellent voor te stelllen voor de selectiecommissie van de Nationale Elite Veulen Veiling Borculo. Excellent liet zich goed zien en danste door de baan. De jury was duidelijk onder de indruk van de bewegingen van zowel veulen als merrie. Ondanks een enorme regenbui die we op ons hoofd kregen, zijn we tevreden over hoe Excellent zich vandaag heeft getoond. De jury kwam na afloop bij ons met goed nieuws: Excellent is VOORLOPIG GESELECTEERD!. Op zijn beoordelingformulier prijken enkel goede bevindingen: goede kwaliteit beenwerk, krachtig gedragen draf, krachtige  galop en veel souplesse. We gingen tevreden naar huis terug!

 

7-7-09) Zitina wint PAVO CUP 5-jarigen provincie Overijssel, Excellent behaald 1e premie en wordt 5e van Overijssel

Het was een drukke dag. Niet alleen Zitina maar ook Wolinda en Excellent moesten worden voorgesteld tijdens de Centrale Keuring van Overijssel in Luttenberg. Als eerste moest Excellent de ring in. Daar viel hij gelijk op door zijn goede manier van bewegen en behaalde hij een eerste premie. Bovendien werd hij als eerste van zijn groep opgesteld. Excellent werd later die dag in de kampioenskeuring terug verwacht, waarin de beste springveulens van de provincie Overijssel om de titel zouden gaan strijden.

Ondertussen had Jacqueline Zitina al losgereden om van start te gaan in de voorselectie van de PAVO Cup. Samen met twee andere combinaties werd Jacqueline en Zitina in de ring verwacht. Zitina liep ontzettend fijn en was goed bij de les. De galopschakelingen waren nog wat moeizaam maar verder kwam Jacqueline met een goed gevoel de ring weer uit. Even later werd de uitslag bekend gemaakt. Jacqueline en Zitina  moesten zich opzadelen voor de presentatie in de hoofdring. Ze hadden de Pavo Cup 5-jarigen van de provincie Overijssel gewonnen!!  De jury roemde Zitina om haar sympathiekheid, vermogen tot schakelen in draf en haar manier van bewegen. Een fantastische ervaring en hiermee worden ze uitgenodigd voor de halve finale van de Pavo cup die verreden zal worden tijdens de KWPN paardendagen.

Vervolgens ging de kampioenskeuring van de springgefokte veulens van start. Excellent werd in deze kopgroep knap vijfde (van de in totaal 9 veulens die uitgenodigd waren voor de kampioenskeuring.

 

 

Top
Team van Barneveld  | info@teamvanbarneveld.nl